Αν η Τουρκία δεν μπορεί να ελέγξει τις ακτές της, ας το κάνουμε ΕΜΕΙΣ για αυτήν

Η Τουρκία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ. Επίσης όπως έχουμε παρουσιάσει σε παλαιότερο άρθρο μας, το Λιμενικό της Σώμα αποτελεί εν δυνάμει ένα δεύτερο μίνι πολεμικό ναυτικό καθώς τα τέσσερα μεγαλύτερα σκάφη του, έχουν μέγεθος αντίστοιχο μιας φρεγάτας. Ας μην επεκταθούμε σε περισσότερες δυνατότητες της Τουρκίας, όπως το ραντάρ απέναντι από τα Ιμια που ελέγχουν το Αιγαίο.

Του Στρατή Μαζίδη

Η Τουρκία έχει πολύ καλή εικόνα του τι συμβαίνει στις ακτές της. Πώς άλλωστε είναι δυνατό να αποπλέουν πχ δεκατρείς λέμβοι με εξαιρετικό καιρό και να μη γίνονται αντιληπτές από κανέναν; Είναι οι γνωστές λέμβοι τουρκικής κατασκευής μιας χρήσης.

Σκέπτομαι όμως κάτι που είχα γράψει πριν από περίπου 4 χρόνια όταν πάλι είχαν κορυφωθεί οι παράνομες αφίξεις αλλοδαπών στις ακτές των ελληνικών νησιών. Μήπως να πουλήσουμε κι εμείς λίγο τρέλα και μάλιστα σε σοβαρό επίπεδο; Μήπως να μπούμε στη νοοτροπία της Τουρκίας;

Τι μας λέει η Τουρκία; Πως δεν μπορεί να ελέγχει πάντα τις ροές. Πολύ ωραία. Το καταλαβαίνουμε. Ξέρουμε πως η Τουρκία είναι μια δημοκρατική φιλάνθρωπη χώρα η οποία πάντα μάχεται υπέρ της ειρήνης και σέβεται τις τρίτες χώρες. Μήπως λοιπόν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει σε διεθνές επίπεδο και οργανισμών κάτι πολύ απλό;

Την αποστολή πολυεθνικών χερσαίων δυνάμεων υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ ή της ΕΕ στις ακτές της Ιωνίας. Να αποτελέσει και η Ελλάδα μέρος αυτής της στρατιωτικής-αστυνομικής δύναμης. Άλλωστε ένα πρόβλημα δε λύνεται ποτέ από το τέλος του αλλά πάντα από την αρχή του. Εν προκειμένω η αρχή βρίσκεται στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Τι πιο αλληλέγγυο και συμμαχικό απέναντι στη φίλη Τουρκία από το να αναλάβει η χώρα μας μια διεθνή πρωτοβουλία για τη σύσταση πολυεθνικής δύναμης η οποία θα επιτηρεί τα τουρκικά παράλια ούσα στα τουρκικά παράλια.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.