Μυστική έκθεση: Η Αλβανία είναι γεμάτη κάνναβη


Freepen.gr - Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, η αλβανική αστυνομία διαπίστωσε μόνο στις περιοχές Librazhd και Kukes, περίπου 4.000 εργοστάσια κάνναβης σατίβα που είναι έτοιμα να διατεθούν στην αγορά. Το «ABC News» δημοσίευσε αποκλειστικά τη μυστική έκθεση της κρατικής αστυνομίας, όπου φαίνεται ότι ορισμένες περιοχές της επικράτειας είναι εκτός ελέγχου.

Το σχετικό ρεπορτάζ της αλβανικής ιστοσελίδας syri.net τιτλοφορείται: Ο Lleshi κρύβει πληροφορίες - Μυστική έκθεση: Η Αλβανία είναι γεμάτη κάνναβη.

Η αστυνομία έχει εντολή εδώ και πολύ καιρό από τον Υπουργό Εσωτερικών Sander Lleshi να αποκρύπτει πληροφορίες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς να τις δημοσιοποιεί.

Για αρκετό καιρό η χώρα μας έχει αφαιρεθεί από τον χάρτη καλλιέργειας ναρκωτικών, γεγονός που υποστηρίζεται από τις εκθέσεις παρακολούθησης της ατμόσφαιρας της Guardia di Finanza.

Αλλά πρόσφατα η κατάσταση φαίνεται να έχει αλλάξει.

Το ABC News μπόρεσε να παρέξει αποκλειστικά ημερήσια ρεπορτάζ από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά για την καταστροφή φυτών κάνναβης σατίβα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Και τα στοιχεία είναι ανησυχητικά.


Η κρατική αστυνομία προσπαθεί να συγκεντρώσει ερμητικά πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις κατά της κάνναβης που πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες, συγκεκριμένα στις  περιοχές Librazhd, Kukës, Shkodra, Gjirokastra, Durres και Vlora.

Ο λόγος για την μη δημοσίευση των αποτελεσμάτων στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομικής Υπηρεσίας φαίνεται να ήταν η ελαχιστοποίηση του φαινομένου της καλλιέργειας sativa κάνναβης στη χώρα.

Επί του παρόντος η περιοχή Librazhdi κατέχει την πρώτη θέση με 2836 ναρκωτικά φυτά που ξεριζώθηκαν από τις αρχές στο Orenje.

Επιπλέον η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και Εφέσεων έχει ξεκινήσει έρευνες για όλους τους αστυνομικούς της περιοχής που έχουν διοικητικά καθήκοντα μετά την αποτυχία τους να ασκήσουν καθήκοντα επιβολής του νόμου.

Νωρίτερα, δύο αξιωματικοί συνελήφθησαν με την ίδια κατηγορία. Ομοίως, πολλοί δασοκόμοι και διαχειριστές και χωρικοί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πρόβλημα να εντοπιστούν οι δράστες όταν φυτεύονται τα ναρκωτικά φυτά σε δημόσια έκταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail