Αλβανία: Γήρανση και μείωση του πληθυσμού

Ο πληθυσμός της Αλβανίας συρρικνώθηκε απότομα τα τελευταία χρόνια, ένα γεγονός που φέρνει άσχημα νέα στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία της χώρας.

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με την Instat, το 1989, ο πληθυσμός της Αλβανίας υπολογίζονταν στα 3,2 εκατομμύρια. Σταδιακά μειώθηκε και φέτος έφθασε στα 2,8 εκατομμύρια άτομα.

Δυστυχώς, ο προβλέψεις για το μέλλον είναι επίσης αρνητικές.

Το Ινστιτούτο Στατιστικής- Instat, προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση του πληθυσμού και υπολογίζει να μειωθεί στα 2,1 εκατομμύρια σε 40 χρόνια.

Τα αίτια αυτής της πορείας του αλβανικού πληθυσμού είναι η μετανάστευση και η φθίνουσα γονιμότητα, που οδηγούν σε ένα άλλο ανησυχητικό φαινόμενο, την αυξανόμενη μέση ηλικία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση ηλικία στη χώρα εκτιμάται ότι είναι τα 35 έτη, ενώ το 1989 ήταν τα 24 έτη.

Παρά τη χρηματοδότηση των γεννήσεων από το κράτος, οι προβλέψεις των επίσημων οργάνων παραμένουν ανησυχητικές για περαιτέρω συρρίκνωση και γήρανση του πληθυσμού.

a2news.com

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.