Ο Δένδιας λέει πως δεν καταλαβαίνει γιατί ο Ερντογάν φωτογραφίζεται με το μισό Αιγαίο τουρκικό!

Freepen.gr - Η συνέντευξη του υπουργού εξωτερικών, Νίκου Δένδια στο Real FM και τους Νίκο Χατζηνικολάου κι Αντώνη Δελλατόλα εκτός από το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία χαρακτηρίζει επιζήμια και όχι προδοτική, είχε άλλη μια ενδιαφέρουσα οπτική. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η σχέση με τη γείτονα, με την Τουρκία, φαίνεται ότι δεν είναι στο καλύτερο σημείο της. Ο Ερντογάν κινείται με έναν προκλητικό τρόπο σε ό,τι αφορά τα θέματα που σχετίζονται με την Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και γενικά με την ανατολική Μεσόγειο και με το Καστελόριζο και με την ελληνική επικράτεια.

Το ερώτημα είναι εάν πιστεύετε ότι υπάρχει περιθώριο για να βρει κάποιος σημεία συνεννόησης με ένα ηγέτη ο οποίος συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Με έναν ηγέτη που απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα ότι θα στείλει εκατομμύρια πρόσφυγες, με έναν ηγέτη ο οποίος δείχνει διαρκώς διάθεση επεκτατισμού.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Μόλις χθες είπε για το Αιγαίο για πολλοστή φορά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Φωτογραφήθηκε σε χάρτη με τα μισά νησιά μας.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Είναι μερικά πράγματα τα οποία κάνει η Τουρκία και ειλικρινά δυσκολεύομαι να τα καταλάβω και έστω και εάν προσπαθώ να μπω στα «δικά της παπούτσια».
Δηλαδή τι ωφελεί, αυτό π.χ. το τελευταίο που είπατε, η φωτογράφηση του Προέδρου Ερντογάν μπροστά σε ένα χάρτη με τους οποίους κάποιος με ελεύθερη απόδοση εκλαμβάνει τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο ως κάτι μεταξύ μπλε και άσπρο, όπως θέλει να το ζωγραφίσει. Τι έννοια έχουν αυτά τα πράγματα για μια σοβαρή χώρα; Ειλικρινά μου ξεφεύγει. 

Τι μπορεί να σημαίνει όταν κάποιος φωτογραφίζεται με το μισό Αιγαίο τουρκικό ενώ κάθε λίγο καθελκύει και μια νέα σύγχρονη μονάδα για το πολεμικό του ναυτικό όταν απέναντι έχει έναν αντίπαλο του οποίου οι κυβερνήτες σε κάποιες περιπτώσεις είναι νεώτεροι των πλοίων που κυβερνουν; Χρειάζεται μεγάλη φαντασία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail