«Ο Γερμανός σαν μεμονωμένο άτομο είναι αξιόλογος. Σαν ομάδα είναι άθλιος»

«ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ» ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ! «Οι Γερμανοί είναι περίεργοι άνθρωποι. Με τις σκέψεις και τις ιδέες τους, με το πάθος των αναζητήσεων και την επιθυμία των προγραμματισμών, δυσκολεύουν χωρίς λόγο τη ζωή τους … Αν τους δείξεις ένα άνθος, θα ρωτήσουν αμέσως : Έχει άρωμα; Μπορούμε να κάνουμε αφέψημα; Μπορούμε να το υποκαταστήσουμε; (…) Ο Γερμανός σαν μεμονωμένο άτομο είναι αξιόλογος. Σαν ομάδα είναι άθλιος. Θα έπρεπε να μεταφερθούν και να σκορπίσουν όπως οι Εβραίοι, σε όλο τον κόσμο, για να μπορέσουν ν΄ αναπτύξουν απόλυτα τα πάμπολλα προτερήματα που έχουν μέσα τους και για το καλό όλων των εθνών»

Μπορεί αυτοί οι «αντιγερμανικοί» αφορισμοί να διατυπώθηκαν πριν δύο αιώνες, όμως με όλα όσα συνέβησαν σε αυτούς τους δύο αιώνες μάλλον δεν έχει και τόσο άδικο στις διαπιστώσεις του. ο Γκαίτε! Τώρα, αυτό με την διασπορά και τους Εβραίους … είναι και αυτή μια άποψη.

Σήμερα τους έχει μπει μαζικά η έμμονη ιδέα ό,τι πρέπει να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές και απόστολοι της ηθικής, καθοδηγώντας μανιχαϊστικά όλο τον πλανήτη αναφορικά με δύο τεράστια διεθνή ζητήματα: το κλίμα και το μεταναστευτικό! Μήπως τελικά πρέπει να μελετήσουμε καλύτερα την «κορυφαία έκφραση του γερμανικού πνεύματος» της ιστορικής Βαϊμάρης;

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.