Τικ-τακ, τικ-τακ: Προμηνύεται εκρηκτικό το μέλλον για Ερντογάν-Νταβούτογλου: "Άσε τις απειλές και πες ό,τι έχεις να πεις"

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να αποκαλύψει τι γνωρίζει για το πιο αιματηρό καλοκαίρι της χώρας το 2015 όταν η γειτονική χώρα βίωσε διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις και να σταματήσει να απειλεί, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ την Παρασκευή.

"Πρέπει να πει αυτό που έχει να πει. Οι λεκτικές απειλές είναι απαράδεκτες. Θα ήταν καλό αν μας αποκαλύψει αυτό που έχει στις αποσκευές του ", δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Νταβούτογλου.

"Εάν ανοίξουν τα βιβλία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι άνθρωποι που μας επέκριναν δεν θα μπορέσουν να εμφανιστούν στο κοινό", είχε δηλώσει πρόσφατα σε ομιλία του ο Νταβούτογλου.

Οι παρατηρήσεις του ερμηνεύτηκαν ως υπόνοια ότι ορισμένοι κυβερνώντες πολιτικοί είχαν προηγούμενη γνώση για επιθέσεις ή πως σκόπιμα απέτυχαν να τις αποτρέψουν, έτσι ώστε ένα περιβάλλον χάους να επικρατήσει στη χώρα, ο κόσμος θα φοβόταν και το AKP, το οποίο έχασε στις γενικές εκλογές τον Ιούνιο του ίδιου έτους, να επανερχόταν στην εξουσία.

Τον Ιούνιο του 2015, το ΑΚΡ έχασε την πλειοψηφία στις γενικές εκλογές για πρώτη φορά από το 2002, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα των Κουρδικών Λαών (HDP) συγκέντρωσε πάνω από το 10% των ψήφων και εισήλθε για πρώτη φορά στο τουρκικό κοινοβούλιο στην ιστορία του.

Λίγο μετά τις εκλογές, ο Ερντογάν σταμάτησε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το PKK και ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση αντιτρομοκρατίας στη νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας, προκαλώντας δεκάδες θανάτους πολιτών και καταστροφή κάποιων κατοικημένων τμημάτων των πρωτίστως Κουρδικών επαρχιών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail