Ινα εξαφανίσεις την ιθαγένεια, το θρήσκευμα και το μάθημα με...σκεύος Κεραμέως

danimeili / pixabay
«Ποιμανείς αυτούς εν ράβδω σιδηρά, ως σκεύος κεραμέως συντρίψεις αυτούς» αναφέρει ο βασιλιάς Δαυίδ στους Ψαλμούς ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ψάλλουμε «Εξέδυσαν με τα ιμάτιά μου και ενέδυσαν με χλαμύδα κοκκίνην.Έθηκαν επί την κεφαλήν μου στέφανον εξ ακανθώνκαι επί την δεξιάν μου χείρα έδωκαν κάλαμον,ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως».

Του Στρατή Μαζίδη

Τώρα βέβαια δεν πρόκειται κανείς να συντρίψει κανένα σκεύος κεραμέως αλλά με μία Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας και Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, γίνονται τελικά αυτά που δεν τόλμησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν προώθησε άλλα βέβαια, στα οποία η τότε αξιωματική αντιπολίτευση τάχα βρέθηκε απέναντι.

Πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε αυτό που κατάφερε η Νέα Δημοκρατία σε κάτι λιγότερο από τρεις μήνες. Η υπουργός Παιδείας, Κεραμέως αποδέχθηκε δίχως δεύτερη σκέψη τη μη δεσμευτική απόφαση μιας μη ανεξάρτητης αρχής και κατήργησε μονομιάς ιθαγένεια και θρήσκευμα από τα απολυτήρια. Για τυράκι έδωσε την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών αφού όμως πρώτα προηγήθηκε η ανοικτή επιστολή της ΠΕΘ, χάνοντας βέβαια ακόμη ένα χρόνο.

Τώρα το ΣτΕ όπως σημειώνει η Ενωση Θεολόγων "Καιρός", έβαλε με την απόφασή του, που σε πρώτο χρόνο φάνηκε να δικαιώνει την Εκκλησία, το θεμέλιο λίθο ώστε το μάθημα να καταστεί ουσιαστικά προαιρετικό αφού με μόνη την επίκληση της θρησκευτικής του συνείδησης κάθε μαθητής θα μπορεί να απαλλάσσεται, ακόμη και κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός μαθητής, ακόμη και εκείνος ο οποίος θα προτιμά για λόγους προσωπικής διευκόλυνσης να παρακολουθεί ένα μάθημα λιγότερο.

Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος προς την κατάργηση του μαθήματος. Σε μια εποχή κατά την οποία σημειώνεται μια ισλαμική εισβολή. Τα βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητάς μας πάνε περίπατο. Δεν πρέπει να αναφέρονται. Και δυστυχώς για τους...ρομαντικούς αυτά φέρουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail