«Οι στρατιωτικοί μας δεσμοί εμβαθύνονται»: Ο Πούτιν αναφέρει ότι Ρωσία - Τουρκία θα αναπτύξουν μαζί πολλά υποσχόμενα νέα όπλα

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία και ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες για την ανάπτυξη νέων όπλων με την Άγκυρα, μεταδίδει το RT.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τους ομολόγους του σε Τουρκία κι Ιράν στην Άγκυρα τη Δευτέρα, για να συζητήσει την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία. Ωστόσο βρήκε χρόνο για να συζητήσει τη διμερή συνεργασία και το εμπόριο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Οι στρατιωτικοί-τεχνικοί μας δεσμοί εμβαθύνουν - πρόκειται να υλοποιηθεί μια σύμβαση για να εξοπλιστούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με συστήματα S-400 Triumph", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής, προσθέτοντας ότι "οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με υποσχόμενα νέα όπλα".

Ενώ παραμένει να δούμε τι νέα όπλα θα μπορούσαν να βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας, η Άγκυρα και η Μόσχα έχουν μια εδραιωμένη πλέον σχέση όταν πρόκειται για στρατιωτική συνεργασία καθώς η Τουρκία αγόρασε τους πυραύλους αεροπορικής άμυνας S-400 παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσινγκτον, η οποία σταμάτησε την προγραμματισμένη πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail