Ο Γόρδιος Δεσμός υπόδειγμα επίλυσης του μεταναστευτικού

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την χώρα μας, μετά το Τουρκικό.
Κρούομε έναν μεγάλο κώδωνα κινδύνου. Άμεση δυναμική λύση!

Η Ε.Ε. να μας βλέπει ως ισότιμους εταίρους και όχι ως χρήσιμους ηλίθιους.
Να αντιληφθούν όλοι, ότι έχουμε πόλεμο επιβίωσης και ο πόλεμος έχει σκληρές σκηνές!

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

«Ό,τι δεν λύνεται κόβεται» αναφώνησε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Γόρδιο της Μικράς Ασίας, όταν του είπαν ότι όποιος λύσει τον κόμπο αυτό, θα κυριαρχήσει σε όλον τον κόσμο και τράβηξε το σπαθί του και τον έκοψε. Το λεγόμενο «μεταναστευτικό» ή έτι χειρότερο «προσφυγικό», το οποίο απλά είναι λαθρομεταναστευτικό εκ πρώτης όψεως, είναι ήδη το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος, μετά το Τουρκικό και ως τέτοιο οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε εγκαίρως πριν καταστεί άλυτο και καταστροφικό, ως casus belli, αιτία πολέμου. «Κινούμενη βόμβα» το χαρακτηρίζει το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδος Real. Η έννοια του «εκ πρώτης όψεως», έγκειται στο γεγονός ότι είναι επίσης ένα τεράστιο πρόβλημα και ακόμη σοβαρότερο για την Ευρώπη, ένα πρόβλημα επιβίωσης, διότι και ως απώτερος στόχος τους είναι η «ισλαμοποίηση» της Ευρώπης με ειρηνικό και παραπλανητικό τρόπο, στηριζόμενοι στα ανθρωπιστικά αισθήματα των πολιτισμένων Ευρωπαίων, αφού απέτυχαν να την καταλάβουν με τα όπλα με τον Σουλεϊμάν Α΄ τον Μεγαλοπρεπή, ο οποίος αναχαιτίστηκε στη Βιέννη τον 16ο αιώνα. 

Χρειαζόμαστε επομένως, έναν σύγχρονο Μέγα Αλέξανδρο για να σταματήσει την χαίνουσα αυτή πληγή με έναν άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο. Η απαγόρευση εισδοχής κάθε παράνομου εισβολέα με ό,τι συνεπάγεται η παρανομία. Ο τρόπος αυτός δεν νοείται να περιέχει ούτε ευγένειες ούτε δήθεν φιλανθρωπίες, διότι σε αυτά στηρίζονται οι διακινητές, αλλά και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες. Στόχος πρέπει να είναι να αποθαρρυνθούν όλοι να επιχειρούν την δια θαλάσσης εισβολή τους, τόσο οι επίδοξοι παράνομοι μετανάστες, όσο και οι διακινητές τους, αλλά και ο ίδιος ο περίεργος Ερντογάν. Από την πλευρά του Έβρου, η φύλαξη των συνόρων μας δεν πρέπει να παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μια σταθερή απλή πολιτική βούληση, η οποία επιβάλλεται να εφαρμοστεί χωρίς συζήτηση. 

Βέβαια Μεγάλοι Αλέξανδροι δεν γεννιούνται πλέον, αλλά είμαι βέβαιος ότι, η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διαθέτουν το απαιτούμενο πολιτικό σθένος και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται, όπως φαίνεται από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις τους, για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη μέχρις ώρας εισβολή αυτή. Στην σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε: Α) «Να συνεχιστούν τα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών». Η αποσυμφόρηση να γίνεται με την απέλαση όσων δεν είναι Σύριοι και επομένως κατά τεκμήριο δεν είναι πρόσφυγες. Άλλως να επιστρέφονται στην Τουρκία, αλλά ποτέ στην ενδοχώρα σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, όπως λανθασμένα ονομάζονται, διότι «οι αντοχές της τοπικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί», όπως είπε ο Δήμαρχος Λαρισαίων για το Κουτσόχερο και ασφαλώς σε κάθε τέτοια Δομή ανά την χώρα. Κινδυνεύει να αποβεί μοιραίο λάθος και να χαθεί το ευμενές momentum της Κυβέρνησης. Β) «Να ενισχυθούν οι δυνάμεις του λιμενικού σε σκάφη και προσωπικό στο Ανατολικό Αιγαίο». Η ενίσχυση αυτή έχει νόημα αν ενεργεί αποτρεπτικά και όχι ως ταξί. και Γ) «Να αυξηθεί η εμπλοκή των εταίρων μας (Frontex – ΝΑΤΟ)». Αν η εμπλοκή που ζητάμε θα ενεργεί αποτρεπτικά, έχει καλώς και να το εξασφαλίσουμε, άλλως επανάσταση, αντί «προς κέντραν λακτίζειν», εμείς μόνοι μας, διότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. 

Ας θυμηθούμε ότι μέχρι το 2016 και πριν ανοιχτεί ο ασκός του Αιόλου και η κυρία Τασία ανοίξει τα σύνορά μας, για τους γνωστούς ιδεοληπτικούς λόγους όλου του ΣΥΡΙΖΑ, προσκαλώντας τους παράνομους μετανάστες να έρχονται σαν στο σπίτι τους και τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να διερωτάται αν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, με μια «Αμυγδαλέζα», το πρόβλημα ήταν σχετικά υπό έλεγχο. Βέβαια η «Αμυγδαλέζα», παρόλα όσα λέγονται, ήταν «μπανγκαλόους» πολυτελείας. Σε μια παρόμοια ανάγκη, δεν χρειάζεται ασφαλώς η πολυτέλεια, ούτε καν η άνεση, έτσι ώστε η διαβίωση σε όποιο κλειστό μέρος θα χρειαστεί να περιοριστούν, για να μην πω, να φυλακιστούν που είναι η πρέπουσα νόμιμη συνέπεια για κάθε παρανομούντα, με προσεκτικό και αιτιολογημένο σκεπτικό, δεν θα πρέπει να αισθάνονται άνετα, ώστε να προκύψει η πιθανότητα να ζητήσουν οι ίδιοι να επαναπατριστούν με έξοδα της Ε.Ε.

Η Ε.Ε. οφείλει να αντιληφθεί, ότι δεν επιτρέπεται να αγνοούν το τεράστιο για την Ελλάδα πρόβλημα και να συνδράμουν με όλη τους την δύναμη την πολιτική, την οικονομική, αλλά, γιατί όχι, και την πολεμική, να παρέμβουν στο φίλο τους Ερντογάν, να σταματήσει αυτό το παιχνίδι και έστω να ακολουθήσει την συμφωνία που έχει με την Ε.Ε., δηλαδή να δέχεται πίσω όσους δεν δικαιούνται άσυλο. Τούτο σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα από την συμφωνία αυτή να προωθεί περισσότερους από όσους έχουν επιστραφεί, ή τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου των υπαρχόντων εδώ. 

Ο νέος Έλληνας επίτροπος κ.Σχοινάς, που έχει και την αρμοδιότητα, να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις να σταματήσει το κακό, μόλις αναλάβει! Διότι η τωρινή αρμόδια επίτροπος κ.Μπιρτό, μας «υπενθύμισε ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή της συμφωνίας και υπάρχει εμπιστοσύνη πως θα συνεχίσει με “καλή πίστη”». Τα πιστεύει αυτά η κ.Μπιρτό ή να υποθέσουμε ότι βλέπει φαντάσματα; Απλά όμως μαρτυρεί την αλαζονεία και αδιαφορία ως προς το τι συμβαίνει στη Ελλάδα, αφού οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει την ησυχία τους, φορτώνοντάς τα όλα σε μας! Μια ακόμη απόδειξη ότι στην Ευρώπη μας βλέπουν υποτελείς και μας φέρονται ως τους χρήσιμους ηλίθιους, ενδεχομένως από την μέχρι τώρα συμπεριφορά μας, την οποία οφείλουμε να αλλάξουμε άρδην. 

Η Frontex υπάρχει και περιπολεί, όχι για να κάνει τον θαλάσσιο ταξιτζή τους όπως τώρα, αλλά να τους γυρίζει πίσω στην Τουρκία και αν τρυπήσουν την βάρκα, να τους επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία, που έχουν το διεθνές δικαίωμα αφού θα βρίσκονται σε Τούρκικα νερά. Τούτο να συμπεριληφθεί στη συμφωνία τώρα, αν δεν υπάρχει. Στη συμφωνία επίσης πρέπει να συμπεριληφθεί ότι και η Τουρκία να περιπολεί και να επιστρέφει τις όποιες βάρκες δεν έχουν άδεια προς τα νησιά μας. Τα πιο πάνω πρέπει να τα απαιτήσουμε από την Ε.Ε. μέσω της Μέρκελ, επισημαίνοντάς της ότι δεν είμαστε ούτε υπήκοοί της ούτε ποτέ δούλοι της για να υπακούμε τυφλά, όπως γινόταν μέχρις ώρας. Ας καταλάβει η κ.Μέρκελ ότι είμαστε πλέον κράτος αξιοσέβαστο, πέραν του εταίρου-μέλους, επομένως δεν έχει το δικαίωμα να μας φορτώνει όλες αυτές τις αμαρτίες.

Τα δικά μας περιπολικά, να παύσουν να εκτελούν χρέη ταξιτζή και να ενεργούν αποτρεπτικά ωθώντας πίσω στην Τουρκία τις βάρκες και αν βουλιάξουν την βάρκα, να περισυλλέγουν τους ανθρώπους, οδηγώντας τους κατ’ ευθείαν σε κάποια «αμυγδαλέζα», όπως πιο πάνω αναφέρθηκα, και μόνο από Σύριους να δεχόμαστε να εξετάσουμε αίτημα ασύλου. Τους δε μετακινητές ισοβίως στην φυλακή με νόμο που θα ψηφιστεί, ώστε να αρνούνται αυτόν το ρόλο. Να αντιληφθούν όλοι, ότι έχουμε πόλεμο επιβίωσης και ο πόλεμος έχει σκληρές σκηνές!!!

Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail:nanagnostatos@gmail.com
thiakos.blogspot.com.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail