Η Ρωσία προσφέρεται να πουλήσει υπερηχητικά όπλα στις ΗΠΑ!

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες την ευκαιρία να αγοράσουν ρωσικά υπερηχητικά όπλα αντί να αναπτύξουν δικά τους, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, επιδιώκουν να δημιουργήσουν τα δικά τους ανάλογα.

Η "βόμβα" έπεσε από το Ρώσο πρόεδρο την Πέμπτη, όταν μίλησε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF) στο Βλαδιβοστόκ στην ανατολική Ρωσία.

"Είπα στον Donald [Trump]: Θέλετε να πουλήσουμε [υπερηχητικά όπλα] σε σας; Και θα τα εξισορροπήσουμε όλα», είπε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε πώς τα νέα ρωσικά όπλα θα μπορούσαν να χωρέσουν στις υπάρχουσες συμφωνίες ελέγχου όπλων.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εξετάσει την προσφορά, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να δημιουργήσει τα δικά της υπερηχητικά όπλα.

"Λοιπόν, ίσως θα το κάνουν. Αλλά γιατί να ξοδεύουμε χρήματα όταν τα έχουμε ήδη δαπανήσει και θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι σε αντάλλαγμα, χωρίς να υπονομεύσουμε τη δική μας ασφάλεια και να δημιουργήσουμε ισορροπία", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Πρόεδρος της Ρωσίας μιλούσε σοβαρά ή αν ήταν ένα παράδειγμα ειρωνείας υψηλού επιπέδου, καθώς η Μόσχα - όπως όλοι οι άλλοι - ήταν πάντα απρόθυμη να πουλήσει τα νεώτερα όπλα στο εξωτερικό ή, τουλάχιστον δημιουργούσε ειδικές εκδόσεις εξαγωγής αυτών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail