Ελληνική οικονομία: Ως πότε θα μιλάνε οι άσχετοι και θα κρύβονται οι ειδικοί; Η παγκόσμια πρωτοτυπία που οδηγεί τη χώρα σε διάλυση!

Όπως έχετε καταλάβει, τώρα τελευταία κράζω ασύστολα διάφορους αγύρτες που αυτό-χρίζονται οικονομικοί αναλυτές, ενώ η σχέση τους με την οικονομική επιστήμη είναι αντιστοίχως όσο η δική μας σχέση με την κατασκευή … διαστημοπλοίων!

Γιώργος Αδαλής

Παράλληλα, εδώ και πολλά χρόνια, έχω ξεκινήσει μια εκστρατεία, να πάψουν να βγαίνουν στις εκπομπές, πχ κτηνίατροι και φαρμακοποιοί και να προβαίνουν σε οικονομικές αναλύσεις. Ειδικά όταν στην Ελλάδα, οι τραπεζίτες, χρηματιστές, διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων και οι οικονομέτρες, είναι εξαφανισμένοι τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τα Social Media.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ανοίγεις την Ελληνική τηλεόραση για να ενημερωθείς για το πρόβλημα της οικονομίας. Και ποιοι αναλαμβάνουν το έργο της ενημέρωσης για το οικονομικό μας πρόβλημα; Φαρμακοποιοί, κτηνίατροι, γιατροί, στρατιωτικοί, γυμναστές, ακόμα και περιπτεράδες. Ανοίγεις μια οποιαδήποτε τηλεόραση στον κόσμο και για το ίδιο πρόβλημα, μιλάνε διοικητές τραπεζών, Χρηματιστές, CEO μεγάλων επιχειρήσεων, διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων κτλ.

Βλέπεις τον Έλληνα δημοσιογράφο που συντονίζει και παρουσιάζει την συζήτηση, και όταν ψάξεις ανακαλύπτεις ότι στην καλύτερη είναι κάποιος που έχει σπουδάσει φιλολογία και στην χειρότερη κάποιος που έχει τελειώσει το Λύκειο! Ενώ ο αντίστοιχος στο Εξωτερικό έχει δύο με τρία διδακτορικά!

ΓΙΑΤΙ; Γιατί 40 χρόνια κρύβουμε τους χιλιάδες οικονομικούς εγκεφάλους που διαθέτει η χώρα στο Εσωτερικό και κυρίως στο Εξωτερικό από τους πολίτες; Γιατί αναγκάζουμε τους πολίτες να διαμορφώνουν άποψη ακούγοντας τον κάθε άσχετο;

Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι «απαγορεύεται» σε κάποιον να έχει άποψη για την οικονομία. Ο καθένας μπορεί να έχει. Αυτό που απαγορεύεται είναι μόνιμα και συστηματικά, να διαμορφώνουν την άποψη των Ελλήνων, διάφοροι κομματάνθρωποι οι οποίοι σε ότι αφορά στην οικονομική επιστήμη είναι τενεκέδες. Ενώ σε ότι αφορά την «πιάτσα» και την πραγματική οικονομία, δεν είναι απλά τενεκέδες αλλά τενεκέδες ξεγάνωτοι.

Αυτή η παθογένεια μας έφερε ως πρόβατα επί σφαγή το 2009. Μιας και όλοι αυτοί που ενημέρωναν τον κόσμο, του έλεγαν μπούρδες και στον ορίζοντα δεν υπήρχε ούτε ένας να τους φωνάξει «τι λέτε στον κόσμο ρε”; Κανείς…

Ενώ όταν πρόκειται πχ. για ποδόσφαιρο, καλούν προπονητές, παίκτες, προέδρους ομάδων και όλα είναι μια χαρά. Όταν πρόκειται για την Υγεία, καλούν διευθυντές νοσοκομείων, γιατρούς κτλ.

Όταν πρόκειται για την οικονομία όμως, καλούν τον κάθε πικραμένο, του βάζουν μια σελίδα με παπαρολογίες μπροστά του, κι αυτός την διαβάζει ! ΓΙΑΤΙ;;;

Αυτή η ανωμαλία λοιπόν, εξελίχτηκε σε παθογένεια με εκρηκτικότατα πλην όμως αρνητικότατα αποτελέσματα. Όταν σήμερα κάποιος οικονομέτρης, βρει τρόπο να εκφράσει την άποψή του σε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας (πράγμα σπάνιο), τότε η πλειοψηφία τον περνάει για τρελό, πολύ απλά διότι δεν τα έχει ξανακούσει αυτά ποτέ και από κανέναν!

Καταντήσαμε την Ελλάδα μια χώρα, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μιλάνε οι διευθυντές τραπεζών και οι χρηματιστές για την οικονομία στα κανάλια. Ενώ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να μιλάνε τα κάθε λογής κομματικά σκουπίδια που μαζεύουν τα κόμματα στις αυλές τους.

Πείτε μου πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε Πρόεδρο κάποιας τράπεζας στην τηλεόραση; Σκεφτείτε το! Πότε; Εχουν μιλήσει όλοι οι άλλοι εκτός από δαύτους! Ναι αλλά με συγχωρείτε, ΠΩΣ δώσαμε ως λαός για την διάσωση των τραπεζών (από το 2007) πάνω από 200 δις ευρώ προκειμένου να τις διασώσουμε, χωρίς ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να ακούσουμε λέξη από τα χείλια όλων αυτών;;;;

Ποιοι είναι οι διαχειριστές των Funds που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα; Πως τους λένε όλους αυτούς τους «ακτιβιστές επενδυτές» που αγόρασαν ότι κουνιόταν στην Ελλάδα! Ονόματα! Γιατί δεν τους ξέρει κανείς στην Ελλάδα; Γιατί δεν ξέρει κανείς ακόμα και τα ονόματα των επιχειρήσεών τους και τις έδρες τους;

Ξέρετε ότι από το 2009 και μετά έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, πάνω από 4.500 funds τα οποία διεκδικούν «κάτι»; Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες των τραπεζών; Ποιοι είναι οι «Ασφαλιστές» όλων αυτών των κεφαλαίων και ποια τα ρίσκα που πήραν με την έλευσή τους;

Αλλά γιατί σας πάω εκεί; Κάντε κάτι απλό. Ρωτήστε τον διπλανό σας τώρα: "Ποιος ήταν ο τελευταίος διοικητής της ΑΤΕ; Της Εμπορικής; Της Γενικής";
Και κάτι ακόμα ποιο απλό:
"Πως λέγεται σήμερα ο Πρόεδρος της Alpha Bank; Πως ονομάζεται ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και της Πειραιώς"; Ελάτε, σκεφτείτε το...

Ας σοβαρευτούμε. Δεν γίνεται να ξέρουμε ως πολίτες τον τελευταίο προπονητή ομάδας Δ’Εθνικής της Κάτω Ραχούλας και της Κωλοπετινίτσας και να μην γνωρίζουμε τα ονόματα αυτών που πήραν από τις τσέπες μας 200 δις ευρώ. Και να μην ξέρουμε ΠΟΙΟΙ άρπαξαν μέσε σε μια δεκαετία, κρατική περιουσία που υπερβαίνει τα 5 ΤΡΙΣ ευρώ σε πραγματική αξία!

Να θυμάστε, ότι αυτό που σας λέω είναι και το «Colpo Groso» στη χώρα. Ουδείς γνωρίζει τα ονόματα όλων αυτών που είτε με τις πράξεις τους είτε με τις … παραλείψεις τους, διέλυσαν την οικονομία μας και την παρέδωσαν βορά στα κοράκια! Πολύ περισσότερο δεν γνωρίζουμε καν ΠΟΙΑ είναι όλα αυτά τα κοράκια.

Και ξέρετε ποια είναι η πλάκα; Όταν όλο αυτό τελειώσει (ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ) ο κόσμος θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για την οικονομία που επιθυμεί να έχει και τις ΑΛΛΑΓΕΣ που πρέπει να γίνουν. Και τότε θα βγάλουν από το ντουλάπι τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Οικονομολόγους προκειμένου να πείσουν τον κόσμο να δεχτεί αυτή την αλλαγή!

ΑΛΛΑ με 40-50 χρόνια πλύσης εγκεφάλου, πείτε μου εσείς, ποιος θα πιστέψει σε πράγματα που θα του φαίνονται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ…

Γι αυτό γράφω και ξαναγράφω να κόψουν όλη αυτή την ανωμαλία όχι σήμερα αλλά ΧΤΕΣ. Διότι όλο αυτό σ ένα βάθος 5 με 10 ετών μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αυτό εννοώ όταν γράφω, «καιρός φέρνει τα λάχανα…»

ΥΓ.
Ολο αυτό το έγραψα, γιατί κάποιος καθηγητής, μου ζήτησε πληροφορίες για το ποιος είναι ο Έλληνας οικονομικός αναλυτής ονόματι Τζων Ντεφτέριος. Τι να γράψω; Ντράπηκα να μιλήσω για έναν άνθρωπο όπως ο Κεφαλλονίτης Ντεφτέριος που τον γνωρίζει, τον ακούει και τον διαβάζει ολάκερος ο Πλανήτης, εκτός από τους Ελληνες! Και σαν τον Ντεφτέριο του CNN, υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι. Με τους οποίους ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, αποτελούν τεράστια μεγέθη διεθνώς. Και είναι ανήκουστο να αγνοούν την ύπαρξή τους ακόμα και καθηγητάδες! Η ντροπή μου με έκαμε να γράψω αυτό το άρθρο και τίποτε άλλο….
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail