Δεν ξέρω αν σημαίνει η εθνική συνείδηση κάτι για εσένα τον "προοδευτικό αριστερό δημοκράτη"

Reissaamme / pixabay
Δεν ξέρω αν σημαίνει η εθνική συνείδηση κάτι για εσένα τον “προοδευτικό αριστερό δημοκράτη“ όπως αυτοπροσδιορίζεσαι, δεν ξέρω τι αντιλαμβάνεσαι όταν ακούς, τη λέξη τιμή για τους ήρωες μας. Θα σου πω μονάχα ως ελληνόψυχος πατριώτης και ναυτικός, στους θαλάσσιους τάφους, εκεί όπου κείτονται στο βυθό, τα νεκρά κουφάρια των πλοίων, με τους ήρωες αφανείς ναύτες, κατά τη διέλευση μας με τα πλοία αποδίδουμε τιμές, όχι από θλίψη στην αναπόφευκτη απώλεια, αλλά για την ενθάρρυνση όλων των πληρωμάτων μας.

Η απόδοση τιμών δεν είναι μια φευγαλέα, άυλη αξία, αλλά είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε βαθιά και διαισθητικά. Αυτή η αίσθηση τιμής και η προσήλωσή στην ανταπόκριση του καθήκοντος δίδουν θάρρος. Το θάρρος δεν είναι η απουσία φόβου, αλλά η ικανότητα να δρας παρά τους φόβους σου, για να ζεις εσύ ελεύθερος σε μια ευνομούμενη δημοκρατία.

Όλοι οι ήρωες δεν είναι μόνο αξιέπαινοι, θαρραλέοι άνθρωποι, αλλά είναι αυτοί που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά και τις αξίες της Πατρίδας μας.

Ας ελπίσουμε ότι αν όχι όλοι μας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα προσελκυόμαστε και θα παρακινούμαστε από τη τιμή, το θάρρος και τη δέσμευση να ανταποκριθούμε όπως οι πρόγονοι μας, αναγνωρίζοντας την εθνική μας υποχρέωση.

Δημήτρης Τσαΐλας
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail