Οι “σωτήρες” της συμφοράς που επιμένουν ότι θα μας σώσουν από το θηρίο

Ζούμε ένα προεκλογικό πολιτικό τσίρκο. Κεντρικοί ηθοποιοί και κομπάρσοι του τσίρκου με τα πολλά κόμματα και κομματίδια, διαγκωνίζονται μεταξύ τους για να πείσουν ότι, ο καθένας απ’ αυτούς είναι καλύτερος διαχειριστής του μνημονιακού ευωμονόδρομου.

Αναδημοσίευση από: odosdrachmis.gr
Θεοφάνης Μήλης

Μάγοι της πλάκας, “σωτήρες” της συμφοράς. Επιμένουν στη γελοία προσήλωσή τους στο πάση θυσία στο ευρώ.Δεν έχει σημασία το νόμισμα λένε. Επιμένουν ότι, μπορούν να απαλλάξουν τη χώρα από τη δυστυχία του μνημονίου, από τον Μερκελισμό και τη γερμανική κατοχή. Αυτοί μπορούν γιατί είναι ποιο έξυπνοι από τους άλλους και έχουν το μαγικό κλειδί,το φάρμακο που όλα τα θεραπεύει, υποστηρίζουν όπως κάνουν πάντα όλοι οι απανταχού “σωρήρες”

Οι “σωτήρες” της συμφοράς δεν μας εξηγούν πως θα τα καταφέρουν έχοντας απέναντί τους το θηρίο, την Αγγέλα Δωροθέα Μέρκελ, τη μητέρα δηλ. του Μερκελισμού. Η Δωροθέα, εκφράζοντας τη σύγχρονη επιθετικότητα του 4ου Ράϊχ, κρατά σε ομηρία τα κράτη της ευρωζώνης. Ελέγχει το νόμισμα και τις τράπεζες και καθορίζοντας την πολιτική και οικονομική τους πλατφόρμα, με ολέθριες συνέπειες για υποτελείς χώρες όπως η Ελλάδα. Η μόνιμη φτώχεια είναι η επικεφαλίδα αυτής της πολιτικής.

Η καρεκλολαγνία, η κομπορρημοσύνη, η ανοησία των κεντρικών ηθοποιών και κομπάρσων του προεκλογικού τσίρκου που συνωστίζονται για να μας “σώσουν”, προφανώς δεν πρόκειται να γονατίσουν το γερμανικό θηρίο.Αστειότητες και γελοιότητες.

Αν είναι δυνατόν οποιαδήποτε υποτελής Ελληνόγλωση κυβέρνηση μέσα στην ευρωζώνη, να επιβάλλει τις βουλήσεις της στα μεγάλα αφεντικά που εμμένουν στην ίδια γραμμή της ακραίας λιτότητας με ένα υπερτιμημένο ευρώ που σκοτώνει τις περιφερειακές χώρες αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Εκτός φυσικά από τη Γερμανία που πλουτίζει σε βάρος των υπολοίπων και ειδικότερα σε βάρος της Ελλάδας. Μια Ευρώπη που όλοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι παραμένει ουραγός στο στίβο της διεθνούς οικονομικής ανάπτυξης.

Η κοινή λογική και η βασική οικονομική θεωρία και πρακτική λέει ότι αυτός που ελέγχει το νόμισμα σε μια νομισματική ζώνη, έχει το επάνω χέρι.(Alan Grispan : Its the economy stupid, ).Είναι ο κλειδοκράτορας και ο δεσμοφύλακας όλων. Όποιος ελέγχει τον κουμπαρά, παραγγέλνει και τη μουσική.

Μόνο έξω από αυτόν τον Γερμανικό κουμπαρά μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα να ορίσει την πορεία της, προσέχοντας βέβαια να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Είναι εντελώς αντιφατικό και παράλογο να επιχειρείται η κατάργηση του Μερκελισμού με τη Μέρκελ αρχηγό. Ή την/τον οποιαδήποτε διάδοχό της που ακολουθεί το ίδιο δόγμα,αυτό της “Γερμανίας υπεράνω όλων”.

Οι “μάγοι” και “σωτήρες” της συμφοράς, μνημονιακοί συγγενείς όλοι τους μέσα και έξω από τη Βουλή, μας δουλεύουν. Το θηρίο είναι ανίκητο όσο βρισκόμαστε μέσα στο κλουβί του.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.