«Με το να είμαστε δήθεν ανθρωπιστές, γίναμε χαλαροί με την αλήθεια»


Στη κλειστή συνάντηση που είχε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν πριν λίγες ημέρες με τους βουλευτές του κόμματός του ομολόγησε για πρώτη φορά και άλλα «αυτονόητα»:


• «Τα αστικά στρώματα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη μετανάστευση για έναν απλό λόγο: Δεν έρχονται καθόλου σε επαφή μαζί της. Με αυτήν ζουν τα κατώτερα στρώματα»

• «Οι εργατικές τάξεις περάσανε στην Ακροδεξιά κι εμείς συμπεριφερόμαστε σαν τους τρεις πιθήκους. Δεν θέλουμε να δούμε».

• «Πιστεύω στο δικό μας δίκαιο του ασύλου, όμως γίνεται εκμετάλλευση από συμμορίες διακινητών και από ανθρώπους που κερδοσκοπούν».

Πρόκειται άραγε για απότομη «δεξιά στροφή» και ξαφνική αποδοχή μιας άλλης «πραγματικότητας», πέρα από ταμπού, από τον κ. Μακρόν για το μεταναστευτικό; Ή είναι απλά ένας ακόμα από τους γνωστούς πολιτικούς τακτικισμούς του ενόψει επικείμενων (δημοτικών) εκλογών; Θα φανεί σύντομα.

Το ερώτημα που τίθεται για την Ελλάδα είναι πώς αντιλαμβάνεται όλα αυτά ο «μακρονικός», κατά τ΄ άλλα, πρωθυπουργός μας. Σημαίνει κάτι γι αυτόν το σημερινό ισχνό 25% αποδοχής της μεταναστευτικής πολιτική του (ΤΟ ΒΗΜΑ, 22-9-2019), όταν σε όλους τους άλλους τομείς (φορολογία, πολιτισμός, οικονομία κ.α.) θριαμβεύει με υψηλά ποσοστά αποδοχής - πλην Σκοπιανού (24%) και Ελληνοτουρκικών (31%);

Η συνέχιση από τη ΝΔ της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ, του Ερντογάν και του Τσίπρα είναι σαφές ότι μετατρέπει σταδιακά την Ελλάδα σε μεταναστευτικό hot spot της Ευρώπης. Όσο πιο γρήγορα αντιληφτεί πάντως τις νέες θέσεις Μακρόν στο μεταναστευτικό, τόσο καλύτερα για τον ίδιον και το κόμμα του. Άλλωστε, το συνεχές «λιβάνισμα» του κου Μητσοτάκη από «αριστερούς» και «δεξιούς» ψάλτες στα περισσότερα ΜΜΕ, αλλά και ο μακρύς «μήνας του μέλιτος», δε θα συνεχιστούν ες αεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail