Η Ουγγαρία ορίζει διπλωμάτη στη Συρία και όχι μόνο: Η Βουδαπέστη κάνει αυτό που έπρεπε να έχει πράξει η Ελλάδα

Freepen.gr - Η Ουγγαρία θα είναι το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που θα αναβαθμίσει τους διπλωματικούς δεσμούς με τη Συρία μετά την αποκοπή των σχέσεων από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011.

"Από την επόμενη χρονιά, η Ουγγαρία θα ορίσει έναν διπλωμάτη που θα επισκέπτεται περιστασιακά τη Συρία για να δώσει συνέχεια στην ανθρωπιστική υποστήριξη και να διεξάγει προξενικά καθήκοντα", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας,  Péter Szijjártó σε δήλωσή του προς το AFP την Τετάρτη.

Η Βουδαπέστη συνεχίζει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους χριστιανούς στη χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο, ενώ ένας σπουδαίος αριθμός Σύριων φοιτητών σπουδάζει στην Ουγγαρία με υποτροφίες. Εν ολίγοις κάνει αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει η Ελλάδα για να προστατεύσει τη Χριστιανοσύνη σε ένα από τα ιστορικά της λίκνα, όπως είναι η Συρία.

Ο διπλωμάτης που σκοπεύει να αποστείλει η Ουγγαρία θεωρείται ευρέως ως πρόδρομος για την εκ νέου λειτουργία της κλειστής πρεσβείας.

Από την ΕΕ, μόνο η Τσεχική Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει πρεσβεία στη Δαμασκό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail