Απαράδεκτη αντιμετώπιση προς Βορειοηπειρώτες απ' το προσωπικό του Παν. Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Οι πρωτόγονες υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και η μη κατάλληλη νοσοκομειακή περίθαλψη στον τόπο μας, οδηγούν τους Βορειοηπειρώτες και όχι μόνο, στα πλησιέστερα ελληνικά νοσοκομεία. Παρά την οικονομική και σωματική ταλαιπωρία, αρκετοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν στο himara.gr το ρατσισμό τον οποίο βιώνουν από μερίδα του ελλαδικού νοσηλευτικού προσωπικού.

Από: himara.gr
Συγκεκριμένα, προ ημερών άτομα από την περιοχή της Δερόπολης, μετέβησαν εσπευσμένα στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ούτως ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και εκεί αντιμετωπίστηκαν με ρατσισμό και μεροληψία. Χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια είπε στο νοσηλευόμενο: "Σας στέλνουν εσάς τους Αλβανούς για να σας κάνουμε εμείς καλά. Να κάτσετε εκεί που είστε. Τι δουλειά έχετε εσείς στα δικά μας νοσοκομεία;"

Όχι μόνο τώρα, αλλά και στο παρελθόν, πολλά είναι τα περιστατικά κατά τα οποία Βορειοηπειρώτες εξυβρίστηκαν και υπονομεύθηκαν ως αλλογενείς Αλβανοί.

​Οι Βορειοηπειρώτες περιθάλπονται στα ελληνικά νοσοκομεία ως γνήσιοι Έλληνες και οχι χάρις στην ελεημοσύνη ορισμένων. Αλλά δυστυχώς η ημιμάθεια καλά κρατεί.

Το αγαθό προνόμιο στην υγεία είναι δικαίωμα όλων και κανένας δεν πρέπει να το στερείται, ασχέτως της εθνικής του καταγωγής. Πόσο μάλλον όταν Έλληνες δεν αναγνωρίζουν τους ομοεθνείς τους εκτός των σημερινών ελληνικών συνόρων.

Ελπίζουμε αυτή η αντιμετώπιση να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Ο Ανταποκριτής
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.