Ας βρεθεί ο καλός ηγέτης κι ας μη φορά γραβάτα

Pexels / pixabay
Ο στρατηγός Νικηταράς, Νικήτας Σταματελοπουλος ζητιανεύε στον Πειραιά. Πολεμήσε για την ελευθερία αυτής της χώρας και αυτη υπήρξε η ανταμοιβή του. Φανταστείτε την ενδυμασία του; Τραγικό, mon dieu ενώ Βαυαροί τοποτηρητές φορούσαν ακριβά κουστούμια, μπορεί να καλοπερνούσαν.

Με λεφτά που πληρωνε ο ελληνικός λαό φυλάκιζαν τους ήρωές του αλλά ήταν καλοχτενισμένοι και καλοντυμένοι,άρα ήταν καλοί. Είναι εξαιρετική τιμή για το ΣΥΡΙΖΑ η κριτική να εδράζεται στα ρούχα, στα μαλλιά ή στο πόσο καλά μιλάνε ξένες γλώσσες τα στελέχη του.

Καλός ηγέτης είναι αυτός που δε θεωρεί ότι ο λαός αυτής της χώρας πρέπει να αποδεικνύει διαρκώς την αξιοπιστία του απέναντι σε αναξιόπιστους εταίρους, να μη χαρίζει το δημόσιο πλούτο, να μην κάνει τα χατήρια σε ντόπιους και ξένους νταβατζήδες, να διεκδικεί και να μην υποχωρεί διαρκώς.

Δεν αντέχουμε άλλες χαμένες πατρίδες άλλο ξεπούλημα. Όταν βρεθεί αυτός ο ηγέτης, ας μη μιλάει καμιά ξένη γλώσσα, δεν είναι υπάλληλος, ας ντύνεται όπως θέλει με γραβάτα - χωρίς γραβάτα, με αμπέχωνο ή φουστανέλα. Ο ηγέτης κερδίζει το σεβασμό από τις πράξεις, όχι απο τα ρούχα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail