Προλετάριοι δε θα γίνουμε ποτέ γιατί είμαστε δεμένοι με τις ρίζες μας

ArtTower / pixabay
Ο βόλεμενος πρίγκιπας του εξωτερικού, Αλέξανδρος Υψηλαντης θυσίασε τα πάντα για ένα έθνος από το οποίο δεν εξαρτιόταν η οικονομική του επιβίωση. Στο Δραγατσάνι σκοτώθηκαν φοιτητές που δεν είχαν καμία ανάγκη το ελληνικό έθνος για την επιβίωση τους.

Ο Ιωάννης Μπάγκας άφησε όλη την περιουσία του σε ένα κράτος από το οποίο δεν είχε κανένα οικονομικό όφελος. Ο γεννημένος στην Αγία Πετρούπολη, Δόμπολης θα έπρεπε να μην έδινε δεκάρα τσακιστή για το ελληνικό έθνος σύμφωνα με την ιδεοληπτική λογική. Αντίθετα έγινε υπουργός οικονομικών του χωρίς να καταδεχτεί να πάρει μισθό και άφησε την περιουσία του στο ελληνικό κράτος.

Η ιδεοληψία κατασκευής ενός έθνους προλετάριων έχει αποτύχει παταγωδώς. Οι άνθρωποι σε μεγάλο ποσοστό δεν ξεχνάνε τις ρίζες τους και είναι δεμένοι με ανθρώπους με παρόμοιες συνήθειες και έθιμα. Τη βλακεία του ΚΚΕ που προσπαθούσε να καλοπιάσει τους σλαβοσωβινιστές οι οποίοι το δάγκωσαν στην πρώτη ευκαιρία, την έχουμε πληρώσει. 

Κανόνες θα πρέπει να υπάρχουν. Για την ακρίβεια να γίνεται ό,τι και στις άλλες χώρες που έχουν μεγάλο αριθμό μεταναστών αλλά η ιδέα πως αν δεν έχεις οικονομικό συμφέρον, δεν είσαι δεμένος με μια χώρα είναι ηλίθια.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail