Ο ένας υπουργός μιλά για "δυνητική απειλή εσωτερικής ασφαλείας" κι ο άλλος αποφασίζει τη διασπορά γυρεύοντας ξενοδοχεία και σπίτια

Freepen.gr - Τις προηγούμενες ημέρες ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον Antenna TV στην «Καλημέρα Ελλάδα» και το Γιώργο Παπαδάκη. Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα των απανωτών αφίξεων παράνομα στη χώρα μας αλλοδαπών ανέφερε μεταξύ άλλων:

Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση είναι δραματική και για εμάς χτυπάει ένα ακόμα «καμπανάκι», διότι η οπτική μας γωνία είναι τέτοια. Εξετάζουμε αυτή την κατάσταση ως μία δυνητική απειλή εσωτερικής ασφαλείας για τη χώρα.

Λίγο παρακάτω θα τονίσει:

Όμως εδώ και αυτό νομίζω ότι είναι το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε η οπτική γωνία κάπως αλλάζει, η μεταχείριση αλλάζει. Είμαι φιλόξενος άνθρωπος, μπορώ να φιλοξενήσω στο σπίτι μου ένα, δύο, τρεις, πέντε, όταν έρθουν 150 θα αρχίσω να ανησυχώ για το σπίτι μου. Αυτή είναι η αλλαγή στην οπτική γωνία που πλέον υιοθετεί αυτή η Κυβέρνηση, γιατί όπως και να το κάνουμε το θέμα της δυνητικής απειλής για την εσωτερική ασφάλεια τώρα πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι.

Στις 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου -Υπουργού, Αναπληρωτή Υπουργού, Υφυπουργού, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και των Περιφερειαρχών. Εκεί μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσίασε την κατάσταση ανά την επικράτεια και τόνισε τον εθνικό χαρακτήρα του ζητήματος αλλά και την προτεραιότητα του Υπουργείου για τη μεταφορά στην ενδοχώρα των οικογενειών με ανήλικα τέκνα, από τα νησιά.

Στα πλαίσια της σύσκεψης, αποφασίστηκε ότι το προσεχές διάστημα θα κατατεθούν προτάσεις για χώρους φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων στην ενδοχώρα, σε ενίσχυση της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών και αναλογικής κατανομής ανά περιφέρεια. Οι χώροι θα αφορούν κυρίως σε ξενοδοχεία ή και διαμερίσματα που θα ενοικιασθούν. 

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας (και όχι πχ Τουρισμού) μιλά για δυνητική απειλή εσωτερικής ασφαλείας και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντί να αποφασιστεί συνεργασία με το ΥΕΘΑ, σφράγισμα των συνόρων και αναζήτηση τρόπων ανακούφισης των νήσων δίχως να ανοίγονται πιθανότητες διασποράς αυτής της δυνητικής απειλής (μιας και ανάμεσα στους εισερχόμενους όλα αυτά τα χρόνια περνούσαν και ισλαμιστές, ενώ αναμένονται νέες αφίξεις ελέω Ιντλίμπ) αποφασίζεται να μην τηρηθεί κανένας νόμος παρά την παράνομη είσοδο αλλά να αναζητηθούν ξενοδοχεία και διαμερίσματα. 

Τα συμπεράσματα και τα ερωτήματα δικά σας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail