Ξεκίνησε η διαδικασία ανατροπής του Ερντογάν: Παραιτήθηκαν από το ΑΚΡ ο Νταβούτογλου και πέντε βουλευτές

Freepen.gr - Ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κάποτε στενότερος σύμμαχος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Παρασκευή ότι παραιτήθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και επέκρινε και πάλι την ικανότητά του να κυβερνά, αν και δεν ανακοίνωσε αμέσως τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα όπως αναμενόταν, ανέφερε το Reuters.

"Το AKP, το οποίο έχει πέσει κάτω από τον έλεγχο μιας μικρής ομάδας, δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας μας", ανέφερε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

"Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει αυτοκριτική, ότι τα κανάλια για ... διαπραγματεύσεις είναι κλειστά και πως δεν υπάρχει δυνατότητα εσωτερικής αλλαγής", πρόσθεσε.

Πέντε ακόμη βουλευτές παραιτήθηκαν από το AKP μαζί με τον Νταβούτογλου. Το κόμμα είχε προηγουμένως λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του για την κριτική του στις πολιτικές του ΑΚΡ και αναμενόταν να τον εκδιώξει σύντομα.

"Με σκοπό να αποτραπεί η φυγή της αφοσιωμένης βάσης του ΑΚΡ λόγω θλίψης τους από την ακύρωση του προέδρου τους, παραιτούμαστε από το κόμμα μας, για το οποίο δώσαμε χρόνια ιδρώτα και καθοδήγησης", πρόσθεσε ο Νταβούτογλου.

Το ΑΚΡ, το οποίο έχει κυβερνήσει την Τουρκία από το 2002, δεν απάντησε άμεσα στην παραίτηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail