Αλλάζει τον τρόπο φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων η Ελλάδα

Ποιες είναι οι αλλαγές - Σε αλλαγές στον τρόπο και τη δομή φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας, προχωρά το Υπουργείο Άμυνας της χώρας προκειμένου να ενισχυθούν τα σημεία ελέγχου από όπου γίνονται οι διακινήσεις των προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Αναδημοσίευση από: news.gr

Ως εκ τούτου, επανδρώνονται παλιά παρατηρητήρια, επιστρατεύονται μικρά πλωτά του Πολεμικού Ναυτικού και γίνονται μεταφορές δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος σε Χίο και Μυτιλήνη.

Πρόκειται για μέτρα που αποφασίστηκαν στις τελευταίες συσκέψεις των αρμόδιων φορέων και αποσκοπούν στον έλεγχο της κατάστασης στο Αιγαίο και τη μείωσε των ροών προσφύγων που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

«Συνήθως, όταν εντείνεται η παρουσία, πέφτουν λίγο οι ροές. Επίσης, οι διακινητές παίρνουν το μήνυμα και χαλαρώνουν λίγο τη δραστηριότητά τους. Λίγο όμως, εκτιμώ ότι αυτό θα είναι πρόσκαιρο, μέχρι να προσαρμοστούν και πάλι. Όμως οφείλουμε να το κάνουμε», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην τηλεόραση του ANT1, εξηγώντας τον τρόπο αποτροπής της δράσης των δουλεμπόρων που διακινούν μετανάστες στην χώρα.

Αναφορικά με τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας παρουσιάστηκε προβληματισμένος: «Θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή, η διεθνής επιχείρηση που γίνεται, όσον αφορά στα πλοία του ΝΑΤΟ, έχει μία γερμανική φρεγάτα η οποία είναι η διοίκηση και ο έλεγχος, δηλαδή, τα `μάτια` που βλέπουν τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο, αλλά πέραν τούτου πολύ λίγα πράγματα, ένα μικρό σκάφος από τη Βαλτική. Δεν «πολυιδρώνει» το ΝΑΤΟ, εδώ που τα λέμε, γιατί είναι προσανατολισμένο δομικά στις απειλές στρατιωτικού χαρακτήρα», σημείωσε.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.