Πολίτες παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες με χρέη στη ΔΕΗ τηλεφωνώντας στο γραφείο του Χατζηδάκη!

Καταναλωτές με χρέη προς τη ΔΕΗ τηλεφωνούν στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες, προκειμένου να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος ή να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση του χρέους. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο, Γιάννη Σαραντάκο και Ντόρα Κουτροκόη στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος 07:00»: 

Α.Π.: Να βρούμε ένα μπούσουλα σε αυτήν την ιστορία; Προκειμένου να υπάρχει μία λογική στη διαχείριση των πραγμάτων; Γιατί φαντάζομαι ότι δέχεστε πως όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Υπάρχουν άνθρωποι, όπως στην περίπτωση της άνεργης καρκινοπαθούς από την Ορεστιάδα, όπου μάζευαν οι γύρω της χρήματα, 2.500 ευρώ, για να πάει να δώσει την προκαταβολή να της ξανασυνδέσουν το ρεύμα. Είναι άλλη περίπτωση αυτή κ. Υπουργέ από τον εφοριακό, που λέει ο Γιάννης ο Σαραντάκος, με τα 20 δωμάτια που απλά δεν γούσταρε να πληρώνει.

Κ.Χ.: Προφανώς δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις. Από την μια μεριά έχεις ανθρώπους που μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν και από την άλλη έχεις ανθρώπους που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι. Επομένως, πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία. Το βασικό θέμα είναι ότι αυτή την ώρα, τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ της τα χρωστάνε 60.000 συμπατριώτες μας. 800 εκατομμύρια περίπου οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες. Και για αυτό έχουν έρθει και στο φως της δημοσιότητας, περιπτώσεις σαν και αυτές που αναφέρατε. Άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια, με εξοχικά, με βίλες και πισίνες.

Α.Π.: Υπάρχουν όμως και οι άλλες περιπτώσεις.

Κ.Χ.: Βεβαίως και υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις. Και εκείνο το οποίο λέω είναι το εξής. Λόγω του ότι η ΔΕΗ πρέπει να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό, για να προχωρήσει μπροστά- δεν γίνεται να καταρρεύσει η ΔΕΗ, γιατί αν καταρρεύσει η ΔΕΗ τότε καταρρέει η χώρα- έχει γίνει μία προσπάθεια να υπάρχει μια αυστηρότητα απέναντι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Και για αυτό δόθηκαν εντολές το τελευταίο δίμηνο για 30.000 αποκοπές. Οι οποίες αφορούν βασικά την κατηγορία στην οποία αναφέρθηκα. Τώρα θέλω να σας πω με ειλικρίνεια ότι όταν μιλάς για 30.000 περιπτώσεις και πρέπει να πας και με τόσο μεγάλες ταχύτητες- διότι δυστυχώς είναι εξαιρετικά πιεστικό το πρόβλημα της ΔΕΗ- είναι ενδεχόμενο να γίνουν και λάθη. Λοιπόν, η διοίκηση της επιχείρησης, από όσο με έχει διαβεβαιώσει, αμέσως θα εξετάζει τα όποια λάθη και θα διορθώνονται τα λάθη. Το βλέπω δειγματοληπτικά και σε ένα κομμάτι ανθρώπων, σε ένα τμήμα της κοινωνίας το οποίο καλεί στο δικό μου γραφείο. Και βλέπω ότι πράγματι ενίοτε γίνονται και λάθη και προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Αλλά θέλω να ξέρετε, για να έχετε όλη την εικόνα, επειδή τα βλέπω εδώ πέρα δειγματοληπτικά, ότι υπάρχουν και άνθρωποι που παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες, ακόμα και στο δικό μου γραφείο. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε «έχω ένα πρόβλημα ας πούμε τυφλότητος λέει κάποιος και τσεκάρει στη συνέχεια η ΔΕΗ και βλέπουμε ότι τους κοροϊδεύει». Δηλαδή υπάρχουν και τέτοια ζητήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail