Νεοδημοκρατική τριγλωσσία για το μεταναστευτικό: Διαβάστε κι αν καταλάβετε, εξηγήστε και μας

RyanMcGuire / pixabay
Freepen.gr - Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω δηλώσεις και αν καταλάβετε ποια είναι τελικά η επικρατούσα άποψη στην ελληνική κυβέρνηση. Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, τρεις διαφορετικές απόψεις.

Υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΑΝΤ1 (24-9-2019): Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση είναι δραματική και για εμάς χτυπάει ένα ακόμα «καμπανάκι», διότι η οπτική μας γωνία είναι τέτοια. Εξετάζουμε αυτή την κατάσταση ως μία δυνητική απειλή εσωτερικής ασφαλείας για τη χώρα.

Ανακοίνωση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (27-9-2019):  Στα πλαίσια της σύσκεψης, αποφασίστηκε ότι το προσεχές διάστημα θα κατατεθούν προτάσεις για χώρους φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων στην ενδοχώρα, σε ενίσχυση της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών και αναλογικής κατανομής ανά περιφέρεια. Οι χώροι θα αφορούν κυρίως σε ξενοδοχεία ή και διαμερίσματα που θα ενοικιασθούν.  

Κυβερνητικός βουλευτής, Θάνος Πλεύρης στο ΘΕΜΑ FM (30-9-2019) απόσπασμα από το δελτίο τύπου του σταθμού: Την ανάγκη να δοθεί ένα ξεκάθαροι μήνυμα ότι εμείς σεβόμαστε όσους έχουν την προσφυγική ιδιότητα αλλά δεν σεβόμαστε αυτούς που έρχονται χωρίς να έχουν καμία προσφυγική ιδιότητα και στρέφεται εναντίον της ελληνικής έννομης τάξης, τόνισε  στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας  τα χτεσινά συμβάντα  στη Μόρια.

Τη μία δυνητική εσωτερική απειλή ασφαλείας, την άλλη αναζητούμε διαμερίσματα και ξενοδοχεία και την τρίτη δε σεβόμαστε όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα δίχως να είναι πρόσφυγες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail