Πακιστάν: Στο δίλημμα παράδοση ή πυρηνικά με την Ινδία, επιλέγουμε το δεύτερο

Αamir Qureshi / ΑFΡ
Freepen.gr - Ο πακιστανός Πρωθυπουργός Imran Khan προειδοποίησε για τις "συνέπειες" αν το πυρηνικά-οπλισμένο Πακιστάν καταλήξει να χάσει έναν συμβατικό πόλεμο απέναντι στην επίσης πυρηνική δύναμη και αντίπαλο, γειιτονική Ινδία.

Ερωτηθείς σε μια συνέντευξή του στο Al Jazeera για να καταγράψει το ζήτημα εάν το Πακιστάν θα χτυπήσει την Ινδία με πυρηνικά όπλα σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης, ο Khan ξεκίνησε με τη δήλωση ότι δεν θα είναι ποτέ αυτός που θα επιτεθεί.

«Το Πακιστάν δε θα ξεκινούσε ποτέ έναν πόλεμο και είμαι σαφής: είμαι ειρηνιστής. Είμαι κατά του πολέμου», είπε.

Ωστόσο, ο πακιστανός πρωθυπουργός πρόσθεσε σύντομα ότι όταν δύο πυρηνικά ένοπλες δυνάμεις «βρίσκονται σε έναν συμβατικό πόλεμο, υπάρχει κάθε πιθανότητα να καταλήξουν σε πυρηνική σύγκρουση». Και ενώ το χαρακτήρισε «αδιανόητο», η επόμενη αποστροφή του ήταν ένα σαφές μήνυμα για το τι μπορεί να κάνει το Πακιστάν εάν χάσει έναν συμβατικό πόλεμο ενάντια στην Ινδία.

"Αν πούμε το Πακιστάν, Θεός φυλάξοι, εμπλακεί σε έναν συμβατικό πόλεμο, χάνει και η χώρα βρεθεί μπροστά από την επιλογή: είτε να παραδοθεί είτε να πολεμήσει μέχρι θανάτου για την ελευθερία του - ξέρω ότι οι Πακιστανοί θα πολεμήσουν έως το θάνατο για την ελευθερία τους".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail