Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να είναι είτε ελεύθερη για όλους είτε απαγορευμένη


Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η πυρηνική ενέργεια πρέπει είτε να είναι ελεύθερη για όλα τα κράτη είτε να απαγορευθεί πλήρως και προειδοποίησε ότι η "ανισότητα" μεταξύ των κρατών που έχουν πυρηνική ενέργεια και εκείνων που δεν έχουν, υπονομεύει τις παγκόσμιες ισορροπίες, ανέφερε το Reuters.

Η Τουρκία υπέγραψε τη Σύμβαση για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων το 1980 και έχει επίσης υπογράψει τη Συνθήκη για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών του 1996, η οποία απαγορεύει για οποιοδήποτε σκοπό όλες τις πυρηνικές εκρήξεις.

Ο Ερντογάν έχει υπαινιχθεί στο παρελθόν ότι ήθελε την ίδια προστασία για την Τουρκία όπως το Ισραήλ, για το οποίο ισχυρίζονται ξένοι αναλυτές ότι διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο πυρηνικό οπλοστάσιο.

"Η θέση της πυρηνικής ενέργειας θα πρέπει είτε να απαγορευθεί για όλους είτε να επιτραπεί σε όλους", δήλωσε ο Ερντογάν στην ετήσια συνάντηση των ηγετών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail