Διαβάστε τι τραβούν τα κορίτσια που πιστεύουν στο Χριστό στο Πακιστάν

Freepen.gr - "Η καταπίεση [υπάρχει] σε διαφορετικά επίπεδα για τα χριστιανά κορίτσια στο Πακιστάν που υποφέρουν με βάση το φύλο, τη θρησκεία και την τάξη. Έχει τεκμηριωθεί ότι τα νεαρά χριστιανικά κορίτσια αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα σeξουαλικής παρενόχλησης και διώκονται για τη χριστιανική τους πίστη", δήλωσε στο International Christian Concern (ICC) η Nabila Feroz Bhatti, υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαχόρη του Πακιστάν.

Η Bhatti έκανε αυτή τη ζοφερή δήλωση σε απάντηση στις αναφορές ότι πέντε νεαρές χριστιανές έχουν υποστεί σeξουαλική επίθεση σε διάφορα μέρη της επαρχίας Punjab μόλις τους δύο τελευταίους μήνες.

Οι χριστιανές γυναίκες και κορίτσια είναι από τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας του Πακιστάν. Σε πολλές περιπτώσεις, οι χριστιανικές γυναίκες και κορίτσια θεωρούνται εύκολοι στόχοι για κακοποίηση και επίθεση επειδή είναι μια "διπλή μειονότητα". Στους επιτιθέμενους, αυτά τα θύματα ακολουθούν την "εσφαλμένη θρησκεία" και είναι μέλη του "ασθενέστερου φύλου".

Στις 2 Ιουλίου, η Saira Shoukat, ηλικίας 15 ετών, κακοποιήθηκε από τον Muhammad Jafar και τον Ateequllah στο Muzaffarghar. Μετά από αρκετές απόπειρες από την οικογένεια της Shoukat, η τοπική αστυνομία κατέγραψε τελικά την πρώτη έκθεση πληροφοριών (FIR) # 140/19 κατά των Jafar και Ateequllah. Αυτή η απλή διαδικασία, η οποία ξεκινά μια αστυνομική έρευνα, χρειάστηκε σχεδόν ένα μήνα για να ολοκληρωθεί από την τοπική αστυνομία. Ωστόσο, η οικογένεια των θυμάτων εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα καθώς πιέζεται να αποσύρει την υπόθεση.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 8 Ιουλίου, η Suneha Sajid, 14χρονη χριστιανή κοπέλα, κατηγορήθηκε λανθασμένα ότι έκλεψε χρυσό αξίας περίπου 1.500.000 PKR (9.312,00 δολάρια ΗΠΑ) από τον μουσουλμάνο εργοδότη της στο Shahdara, που βρίσκεται κοντά στη Λαχόρη, για να καλύψει τη δική του σeξουαλική επίθεση σε βάρος του παιδιού. Σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις, η Sajid αντιστάθηκε στην επίθεση και απείλησε να υποβάλει καταγγελία. Για αυτό, την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και την ξυλοκόπησε πολλές φορές ο εργοδότης της. Τέλος, για να καλύψει το περιστατικό, η Sajid κατηγορήθηκε ότι κλέβει χρυσό.

Τον Αύγουστο, η Yasmeen Ashraf, ηλικίας 15 ετών, και η Muqadas Tufail, ηλικίας 14 ετών, απήχθησαν και βιάσθηκαν από τρεις άνδρες στο Kasur. Τα παιδιά δέχθηκαν την επίθεση ενώ ήταν στο δρόμο για τη δουλειά τους ως υπηρέτριες.

Επίσης, τον Αύγουστο, ένας χριστιανό κορίτσι, που ονομάζεται Kanwal, απήχθη, βιάστηκε και εξαναγκάστηκε να εξισλαμιστεί από μια ομάδα μουσουλμάνων ανδρών και ενός κληρικού στο Lala Musa, που βρίσκεται στην περιοχή Γκουτγάρ. Μετά την επανένωση της οικογένειάς της, η Kanwal αποκάλυψε ότι είχε κτυπηθεί, δέχθηκε σeξουαλική επίθεση και απειλήθηκε με το θάνατο των αδελφών της εάν δεν εξισλαμιζόταν. Όπως και με την οικογένεια της Shoukat, η οικογένεια της Kanwal αντιμετωπίζει επίσης συνεχιζόμενες απειλές από τους δράστες.

"Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της χώρας δεν έχουν αποφασίσει να ανταποκριθούν σε αυτές τις κρίσεις", δήλωσε η Bhatti στο ICC. "Αυτό συμβαίνει παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της κοινωνίας των πολιτών".

"Η σeξουαλική επίθεση για τα χριστιανικά κορίτσια είναι ένα πιο οξύ πρόβλημα απ 'ό, τι για τα αγόρια από τις μειονοτικές κοινότητες ή ακόμη και με ένα μουσουλμανικό κορίτσι", εξήγησε η Bhatti. "Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση των διακρίσεων και της εκμετάλλευσης που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια που ανήκουν στις θρησκευτικές μειονότητες του Πακιστάν".

Μετά την τρίτη Παγκόσμια Περιοδική Επισκόπηση του Πακιστάν από τα Ηνωμένα Έθνη, όπου επισημάνθηκε η βία κατά των γυναικών και των θρησκευτικών μειονοτήτων, το Πακιστάν υποσχέθηκε να καταπολεμήσει όλες τις μορφές διακρίσεων και βίας. Η χώρα υποσχέθηκε να ενισχύσει το σχετικό νομικό πλαίσιο, να οργανώσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης και να εξασφαλίσει ότι οι δράστες θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

"Επιπλέον, το Πακιστάν υποσχέθηκε ότι τα θύματα θα λάβουν την κατάλληλη βοήθεια", ανέφερε η Bhatti. "Παρά τις υποσχέσεις αυτές, η κατάσταση παραμένει πολύ ζοφερή μέχρι σήμερα."
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail