Προσοχή στη σχέση Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη: Η Αγκυρα μπαίνει πιο βαθιά στον πόλεμο;

Freepen.gr - Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης, Φατθί Αλί Μπασάγκα στην Αγκυρα πριν λίγες ημέρες. Η επίσκεψη αυτή πέρασε μάλλον απαρατήρητη στη χώρα μας όπως αρκετές άλλες από την ευρύτερη γειτονιά μας.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας. Η Τουρκία έχει ποντάρει τα πάντα στην κυβέρνηση της Τρίπολης η οποία όμως πιέζεται ασφυκτικά από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.


Πώς άραγε αξιολογεί η Αθήνα αυτές τις επαφές; Ποια είναι η δική μας πολιτική και προσέγγιση όσον αφορά μια χώρα η οποία υποφέρει εδώ και οκτώ χρόνια ενώ βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην Ελλάδα από ότι στην Τουρκία; Και όλα αυτά έχοντας κατά νου τον ευρύτερο σχεδιασμό της Τουρκίας με τους γνωστούς χάρτες στην περιοχή όπου επιθυμεί να...παζαρέψει θαλάσσιες εκτάσεις που δεν της ανήκουν.

Τι άραγε συμφωνήθηκε στη συνάντηση των δύο υπουργών;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail