Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στο μάτι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: Το βλέπουν ως πύλη, εμείς τι κερδίζουμε;

Freepen.gr - Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Ρ. Πάιατ, σημείωσε τη δυνατότητα της χώρας του να χρησιμοποιήσει το ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για στρατιωτικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή τις εργασίες ανελκύσεως του ναυαγίου της βυθοκόρου «ΟΛΓΑ».

Η βυθοκόρος που βυθίστηκε στην περιοχή του λιμανιού το 2010 ανασύρθηκε από το νερό αφού η Ουάσιγκτον επένδυσε 2,3 εκατομμύρια δολάρια για την ανάκτηση του σκάφους.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης επέδειξε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το ελληνικό λιμάνι:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αλεξανδρούπολη για να αναδείξω το έργο μας εδώ μαζί με τους Έλληνες συμμάχους μας, καθώς και τις ευκαιρίες που βλέπουμε για τη μελλοντική ιδιωτικοποίηση αυτού του σημαντικού θαλάσσιου περιουσιακού στοιχείου. Είμαι βέβαιος ότι επισκέφθηκα την Αλεξανδρούπολη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα και αυτό αντικατοπτρίζει την κρίσιμη γεωπολιτική σημασία αυτής της πόλης ως πύλη προς τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων».

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην Αλεξανδρούπολη

Η διάσωση της βυθοκόρου θα επιτρέψει μεγαλύτερη κυκλοφορία στρατιωτικών και εμπορικών πλοίων στο λιμάνι. Ο Πάιατ τόνισε επίσης ότι η κυβέρνησή του αναμένει να ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι, το οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο για άλλη μια φορά τίθεται το ερώτημα. Η χώρα μας τι κερδίζει από όλα όσα πρόθυμα παρέχει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail