Διώκονται οι πάντες και τα πάντα στην Τουρκία αλλά εμείς τρέχουμε στα αεροδρόμια και ρουφάμε τουρκικές σειρές

ivabalk / Pixabay
Πάνω από 26.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μαθητές, ερευνήθηκαν από το καθεστώς της Τουρκίας για προσβολή του Ερντογάν. Αρκετές χιλιάδες έφτασαν μέχρι το ακροατήριο. Δεκάδες χιλιάδες παύθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους, πόλεις στο Κουρδιστάν ισοπεδώθηκαν στα πλαίσια "αντι-τρομοκρατικών" επιχειρήσεων, άνθρωποι συλλαμβάνονται και πακετάρονται στο εξωτερικό από τη ΜΙΤ.

Του Στρατή Μαζίδη

Αθώοι πέθαναν στις φυλακές. Οικογένειες διαλύθηκαν. Αυτά είναι μερικά δείγματα από τα αναρίθμητα της επικρατούσας κατάστασης στην Τουρκία. Για να μη μιλήσουμε για την εργαλειοποίηση αμέτρητων ανθρώπων που εξαπολύονται από τα μικρασιατικά παράλια. 

Εμείς όμως συζητάμε με αυτήν την Τουρκία που έχει περικυκλώσει την Κύπρο εξακολουθώντας να κατέχει μέρος της, λεηλατεί τα αλιεύματά μας και μας απειλεί με πόλεμο κάθε τρεις και λίγο. Βλέπουμε τις τηλεοπτικές σειρές της. Τις ρουφάμε ολόκληρες. Συνηθίζουμε την κουλτούρα της και αισθανόμαστε έλξη από μια ιδεατή εικόνα της μικρής οθόνης.

Επίσης τρέχουμε στα αεροδρόμια να υποδεχθούμε Τούρκο ηθοποιό που με το μεσαίο δάκτυλο σηκώνει τα γυαλιά του, δεν ήθελε - λέει - να προκαλέσει αλλά δεν του έκοψε κιόλας να μην ανεβάσει το τυχαίο φωτογραφικό καρέ.

Αυτοί είμαστε. Τουρκεύουμε κάθε μέρα κι από λίγο. Περνάμε ξανά υπό μουσουλμανικό ζυγό με τη θέλησή μας. Στην εποχή μας οι κατακτήσεις γίνονται πλέον με άλλο τρόπο, ανώδυνο και αόρατο για την πλειοψηφία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail