Η Ελλάδα ως φυσικός κυματοθραύστης της Ευρώπης: Το εγκληματικό λάθος της γηραιάς ηπείρου

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι ο φυσικός κυματοθραύστης της Ευρώπης απέναντι στα κύματα των εισβολέων της Ασίας. Το 490-480 π.Χ η Ελλάδα εμπόδισε την πλημμυρίδα των Περσών, μιας τεράστιας δύναμης για την εποχή εκείνη, από το να κατακλύσει την Ευρώπη. Άλλαξε έτσι τον ρου της ιστορίας γιατί σε αντίθετη περίπτωση όλα θα ήταν διαφορετικά.


Τον 8ο και 9ο αιώνα το Βυζάντιο εμπόδισε τους Άραβες να περάσουν στην Ευρώπη, τουλάχιστον από τον δρόμο της Βαλκανικής. Έτσι πέρασαν από την Ισπανία κατακτώντας την και την τελευταία στιγμή τους σταμάτησαν οι Φράγκοι στο Πουατιέ. Το 1453 οι δυτικοί Ευρωπαίοι, αφού πρώτα αποδυνάμωσαν το Βυζάντιο με την άλωση του 1204, αρνήθηκαν να βοηθήσουν τους Βυζαντινούς να κρατήσουν γερή άμυνα απέναντι στους Οθωμανούς, με αποτέλεσμα να πέσει η Κωνσταντινούπολη και ο ελληνικός κυματοθραύστης να διαλυθεί.

Βλέπετε ο κοντόφθαλμος φθόνος απέναντι στην βασιλεύουσα Πόλη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν μεγαλύτερος από την ανάγκη πρόβλεψης του κινδύνου εξάπλωσης των Οθωμανών. Η τιμωρία ήρθε έναν αιώνα αργότερα, όταν πια οι Οθωμανοί έφτασαν δύο φορές στις πύλες της Βιέννης, απειλώντας την Ευρώπη με πλήρη κατάκτηση την οποία απέφυγε την τελευταία στιγμή.

Τώρα, εν έτει 2019, η Ευρώπη εγκαταλείπει για μια ακόμη φορά την Ελλάδα, κλείνοντας τα σύνορα και αφήνοντας την μόνη να αντιμετωπίσει τα κύματα των εισβολέων από την Ανατολή και θυσιάζοντας την στο βωμό σκοπιμοτήτων. Αντί να την βοηθήσει τη σπρώχνει βαθύτερα στο πρόβλημα που άλλοι δημιούργησαν, νομίζοντας αφελώς, ότι αν η Ελλάδα πέσει, η Ευρώπη θα μείνει αλώβητη και δίχως συνέπειες για την αμετροεπή και καθόλου αλληλέγγυα στάση της. Κανείς δεν διδάσκεται από την ιστορία και έτσι τα ιστορικά παθήματα θα επαναληφθούν. Πιο έντονα αυτή τη φορά. Τώρα, όχι μόνο η Βιέννη, αλλά η Ευρώπη ολόκληρη θα αλωθεί και ήδη ο μεταμφιεσμένος εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail