Είδατε; Μόλις ο Ερντογάν άνοιξε τη βρύση και ξεχείλισε η Μόρια, μπήκε και η φωτιά

Νίκος Παπαγιάννης fb
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε χρώματα και πρόσωπα, ωστόσο δεν άλλαξε "σκοπό" παρά τα λεγόμενα του ΥΕΘΑ, κ. Παναγιωτόπουλου που είναι ο μόνος ο οποίος μιλά για δυνητική απειλή εσωτερική ασφαλείας. Ήτοι συνεχίζει να μη φυλά τα θαλάσσια σύνορα, να αφήνει τις ΜΚΟ να υποδέχονται τις νέες αφίξεις και να αποφασίζει να μεταφέρει μετανάστες που ήρθαν παράνομα στη χώρα στην...ενδοχώρα αναζητώντας διαμερίσματα και ξενοδοχεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ.

Του Στρατή Μαζίδη

Μόλις λοιπόν θύμωσε ο Ερντογάν καθώς αναζητά περισσότερους παράδες για να υλοποιήσει και το ύψους 17 δις δολαρίων ΗΠΑ σχέδιο εποικισμού της ΒΑ Συρίας με πρόσφυγες, άνοιξε την κάνουλα και γεμίσαμε ξανά αλλοδαπούς, η πλειοψηφία των οποίων μετανάστες που έρχονται παράνομα στη χώρα.

Στη Μόρια βρίσκεται κάθε καρυδιάς καρύδι. Διαφορετικές εθνότητες, ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά αυτό δεν απασχολεί κανέναν στην Ελλάδα της επαγγελματικής φιλανθρωπίας και πολιτικής ορθότητας. Άλλωστε ποιος έλεγχος ασκείται;

Όσοι υποστηρίζουν πως πρέπει να κλείσουν τα σύνορα, να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία και μια σειρά στον ασφαλή επαναπατρισμό αυτών των ανθρώπων, είναι οι κακοί. Οι καλοί επιφέρουν ως αποτέλεσμα των επιλογών τους εικόνες όπως της φωτογραφίας.

Το κακό φαινόταν όμως. Εδώ σε ένα λεωφορείο μπορεί να γίνει ο κακός χαμός όταν οι επιβάτες σαρδελοποιούνται για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα κι ας γνωρίζουν πως θα αποβιβαστούν, πώς λοιπόν θα γλύτωνε η Μόρια;

Πολύ φοβάμαι ότι η νέα κυβέρνηση ήταν έτοιμη μόνο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να αγοράσει πολιτικό κεφάλαιο και επιπλέον πίστωση χρόνου. Σε όλα τα υπόλοιπα πιάνεται απροετοίμαστη. Μάλλον όμως αυτά ενδέχεται να κρίνουν την τύχη της όταν έρθει η στιγμή.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.