Συρία: ΗΠΑ & Τουρκία να αποχωρήσουν άμεσα αλλιώς υπάρχουν και αντίμετρα

File/AFP
Freepen.gr - Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Συρίας,  υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Αλ Μουαλέμ απαίτησε το Σάββατο την άμεση αποχώρηση των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων από τη χώρα και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί την επικράτειά της με οποιονδήποτε τρόπο εάν παραμείνουν, σημειώνει το arabnews.com.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία διατηρούν μια παράνομη στρατιωτική παρουσία στη βόρεια Συρία", δήλωσε οΜουαλέμ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. "Οποιαδήποτε ξένη δύναμη που λειτουργεί στην επικράτειά μας χωρίς την εξουσιοδότησή μας είναι δυνάμεις κατοχής και πρέπει να αποσυρθεί αμέσως".

Εάν αρνούνται, είπε, "έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε όλα τα αντίμετρα που επιτρέπονται βάσει του διεθνούς δικαίου".

Επί του παρόντους βρίσκονται αμερικανικά στρατεύματα περίπου 1.000  ανδρών στη Συρία σε μια αποστολή για την καταπολέμηση των μαχητών της ομάδας της Daesh. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν επίσης και υποστηρίζουν τις κουρδικές ομάδες στα βορειοανατολικά που αντιτίθενται στην κυβέρνηση της Συρίας και έχουν αγωνιστεί κατά των σουνιτικών εξτρεμιστικών ομάδων.

Ο Μουαλέμ  χαρακτήρισε την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως "αλαζονικές στο σημείο να διεξαγάγουν συζητήσεις και να καταλήξουν σε συμφωνίες για τη δημιουργία μιας λεγόμενης" ασφαλούς ζώνης "μέσα στη Συρία" σαν να ήταν στο έδαφός τους. Είπε ότι οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης απορρίπτεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail