Άξων Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου - Ισραήλ

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 που δημοσιεύθηκε το άρθρο μου: “Η Αμερικανοτουρκική κρίση και τα γιουσουφάκια των Αθηνών”, έλαβα το παρακάτω σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα του Υποστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη με τίτλο: “Άξων Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου - Ισραήλ” και το οποίο δημοσιεύω:

Παναγιώτης Αποστόλου

«Ωρίμασαν οι καιροί  ο στρατιωτικός άξονας Ελλάδος-Αιγύπτου-Κύπρου-Ισραήλ (Ε.Α.Κ.Ι) να  λάβει σάρκα και οστά και να δοκιμαστεί, πριν η Τουρκία  στα πρώην Οθωμανικά εδάφη της επεκταθεί. Οι μεσοβέζικες λύσεις δεν πτοούν την Άγκυρα, η οποία προχωρά με χαραγμένους και εμφανείς πλέον σκοπούς και οράματα  στην  επανίδρυση - μετά από 100 χρόνια της πάλαι ποτέ  Οθωμανικής αυτοκρατορίας - στα   εδάφη της στην Βαλκανική, την Μέση και Εγγύς Ανατολή, στην Αίγυπτο και στην Λιβύη. 

Ο Ερντογάν δεν κρύβει τα λόγια του για την “Τουρκία της καρδιάς του” . Η ενίσχυση και εξοπλισμός μέχρις οδόντων των Τουρκικών Ε.Δ. δίνει το στίγμα της τουρκικής επεκτατικότητας, η οποία άρχισε το 1955 με τον διωγμό και την εκδίωξη των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974, τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο, την αμφισβήτηση των Ελληνικών συνόρων (αναθεώρηση Συνθήκης Λωζάνης) και των δικαίων  μας στην θαλάσσια ΑΟΖ, την δημιουργία των Ιμίων το 1996, την εισβολή της στην Β.Α.  Συρία και   Βόρειο Ιράκ, στην εργαλειοποίηση και  ενίσχυση των Αδελφών Μουσουλμάνων και των τρομοκρατών Τζιχαντιστών, την  χειραγώγηση τώρα των Παλαιστινίων και των Μουσουλμάνων της Θράκης, την εμπλοκή της με στρατιωτικές αεροπορικές και ναυτικές  δυνάμεις στην Λιβύη και στο Κατάρ, την προμήθεια από την Ρωσία του πυραυλικού συστήματος S-400 και τέλος στην στοχοποίηση της Κύπρου, της Ελλάδος και του Ισραήλ. Όλα αυτά είναι μέρος του μεγάλου τουρκικού σχεδίου για την υλοποίηση σε πρώτη φάση της  ανασύστασης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας   και σε δεύτερη φάση - όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι ηγέτες - της κυριαρχίας της στην Ευρώπη,  μέσω της ισλαμοποίησης της με τους μετανάστες, σχέδιο εν εξελίξει...

Επομένως τον άξονα Ε.Α.Κ.Ι  είναι καιρός να τον στηρίξει με στρατιωτικές δυνάμεις η Ε.Ε και οι ΗΠΑ, καθόσον η Τουρκία προκειμένου να επιτύχει του σκοπού της για την συμμετοχή της στο ενεργειακό πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου έχει αρχίσει την συνεργασία με την Ρωσία και την Κίνα. Η αναβλητικότητα και η διστακτικότητα της Δύσης, ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα και δίνει τον  χρόνο για τον εξοπλισμό των Τουρκικών Ε.Δ και την βελτίωση των θέσεων της Ρωσίας και της Κίνας για την ματαίωση εξορύξεως των υδρογονανθράκων.

Ελλάς και Κύπρος είναι το πρόσθιον όριο της άμυνας και πρέπει να ενισχυθεί μέχρις οδόντων όχι μόνον με σύγχρονους εξοπλισμούς αλλά και με οικονομικούς πόρους,  δι’ έργων και όχι μόνο λόγων. Το ΝΑΤΟ πρέπει να ξεκαθαρίσει τους θολούς σκοπούς του. Η Τουρκία δεν ανήκει πλέον στη Δύση. Ξεπέρασε τον Ρουβίκωνα και ο πέλεκυς πρέπει να πέσει βαρύς για την διάλυση του “τουρκικού ισλαμοφασιστικού τέρατος”! Η Δύση πρέπει να  κόψει το οξυγόνο στον “ασθενή του Βοσπόρου” και στον στρατοκράτη της Άγκυρας, διότι μολύνει πλέον με “τοξίνες” την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή. Ελπίδα, ότι το Ισραήλ έχει τον μέγα τουρκικό  κίνδυνο αντιληφθεί!
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.