Στη Γαλλία, ένας φωνακλάς κόκορας πηγαίνει κατηγορούμενος στο δικαστήριο - Κύμα υπεράσπισής του

Freepen.gr - Στη Γαλλία, ένας φωνακλάς κόκορας θα οδηγηθεί κατηγορούμενος στο δικαστήριο μετά από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από γείτονες οι οποίοι έχουν βαρεθεί με την αχαλίνωτη συμπεριφορά του! Η τύχη του ζώου θα κριθεί από το δικαστήριο, όπως μεταδίδει το AFP.

Ο κόκορας, ο οποίος λέγεται Maurice, ζει στο νησί Oleron με την ιδιοκτήτριά του, Corinne Fesseau.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο κόκορας, όχι η Fesseau, είναι αυτός που προσάγεται στο δικαστήριο. Ο ιδιοκτήτης είναι, σε αυτή την παράξενη περίπτωση,  ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης αλλά και αυτός ο οποίος πρακτικά θα υποστεί την τιμωρία.

Σύμφωνα με την Corinne, οι κατηγορίες εναντίον του Maurice είναι αδικαιολόγητες, δεδομένου ότι μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα γειτόνων, συνταξιούχοι παραθεριστές από την πόλη και όχι πραγματικοί κάτοικοι που είναι εξοικειωμένοι με τη γαλλική ύπαιθρο, είναι αυτοί που διαμαρτύρονται.

Εάν ο κόκορας κριθεί ένοχος από το δικαστήριο, θα πρέπει είτε να απομακρυνθεί από το αγρόκτημα του είτε να «σιγήσει» όπως έχει αναφερθεί ευφημιστικά. Η μη συμμόρφωση με τη συγκεκριμένη απόφαση θα επιφέρει τσουχτερά πρίστιμα στην ιδιοκτήτρια.

Το περιστατικό προκάλεσε οργή στη Γαλλία και περίπου 144.000 άνθρωποι υπέγραψαν σε μια εκστρατεία αναφορών για την υπεράσπιση του δικαιώματος του κόκορα να κακαρίζει με την ονομασία "Save Maurice" ή αγόρασε ένα μπλουζάκι διαμαρτυρίας με τίτλο "Let Me Sing".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail