Ρωσικό ναυτικό σκάφος «βυθίστηκε» στην Αρκτική μετά από επίθεση θαλάσσιου ελέφαντα

The main Russian naval vessel taking part in the Franz Josef Land expedition (Northern Fleet)
Freepen.gr - Ένα ρωσικό ναυτικό σκάφος δέχθηκε επίθεση και πιθανότατα βυθίστηκε έπειτα από επίθεση θαλάσσιου ελέφαντα κατά τη διάρκεια μιας επιστημονικής αποστολής στην Αρκτική, σημειώνει ο independent.co.uk.

Οι ναυτικοί του Βόρειου Στόλου συμμετείχαν σε κοινή αποστολή με τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία στο Franz Josef Land, ένα αρχιπέλαγος μόλις 900 χιλιόμετρα νότια του Βόρειου Πόλου στον Αρκτικό Ωκεανό που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Ως ομάδα από την αποστολή επιχείρησαν να προσγειωθούν στο ακρωτήριο Heller στο έδαφος με ένα φουσκωτό σκάφος, όταν δέχτηκαν επίθεση από ένα θηλυκό θαλάσσιο ελέφαντα.

"Τα ζώαι πιθανότατα φοβήθηκαν για τα μικρά τους και επιτέθηκαν στα φουσκωτά αποβατικά σκάφη", αναφέρει μια δήλωση της Γεωγραφικής Εταιρείας.

"Το σκάφος βυθίστηκε, αλλά μια τραγωδία αποφεύχθηκε χάρη στην άμεση δράση του ηγέτη της ομάδας. Όλοι οι συμμετέχοντες έφτασαν με ασφάλεια στην ξηρά".

"Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στο Cape Heller, μια ομάδα ερευνητών έπρεπε να αποφύγει ένα θηλυκό θαλάσσιο ελέφαντα που προστατεύοντας τα μικρά του, επιτέθηκε σε ένα σκάφος αποστολής", ανέφερε η Υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου.

"Τα σοβαρά προβλήματα αποφεύχθηκαν χάρη στις σαφείς και καλά συντονισμένες ενέργειες των στρατιωτικών του Βόρειου Στόλου, οι οποίοι κατάφεραν να απομακρύνουν το σκάφος από τα ζώα χωρίς να τα βλάψουν".

Η αποστολή προσπάθησε να επαναλάβει τα βήματα των πολικών εξερευνητών πάνω από έναν αιώνα πριν που προσπάθησαν πρώτα να χαρτογραφήσουν το έρημο και παγωμένο αρχιπέλαγος.

Η Γεωγραφική Εταιρεία δήλωσε ότι η επίθεση των ζών αναδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η περιοχή για τον άνθρωπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail