Μόνο αυτό μας έλειπε: Ο Ερντογάν παραπονιέται ότι δεν έχει πυρηνικές κεφαλές

ΑFΡ

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού όσον αφορά την κατοχή πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές, απορρίπτοντας την πίεση στις αναπτυσσόμενες χώρες να μην αποκτήσουν περίπλοκα όπλα, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg.

Ορισμένες χώρες "διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές - όχι ένα ή δύο. Αλλά γιατί δε θα έπρεπε εγώ να έχω πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές; Δεν το αποδέχομαι αυτό", ανέφερε ο Ερντογάν την Τετάρτη σε ομιλία του στην επαρχία της Σεβάστειας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του στρατηγού Πενταρά (αναλυτικά εδώ) στο SIGMA όπου είχε τονίσει σχετικά με τη σύμβαση κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου:

«Στη σύμβαση αυτή υπάρχει πρόνοια μέσα η οποία καθορίζει ότι οι 4 πυρηνικοί αντιδραστήρες θα έχουν τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου. Ο εμπλουτισμός ουρανίου δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει σχέση με τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων»


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail