Έτοιμος να μας πλημμυρίσει με μετανάστες ο Ερντογάν και ζητά παράδες: "Ή με στηρίζετε, ή ανοίγω τις ροές"

Freepen.gr - Η Τουρκία σχεδιάζει να επανεγκαταστήσει 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στη βόρεια Συρία και μπορεί να ανοίξει εκ νέου τη διαδρομή για τους μετανάστες στην Ευρώπη εάν δεν λάβει επαρκή διεθνή στήριξη για το σχέδιο, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

"Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο αδελφών μας της Συρίας στην ασφαλή ζώνη που θα δημιουργήσουμε στα σύνορα των 450 χιλιομέτρων μας", ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία στην Άγκυρα.

Ωστόσο μόνο μια μικρή μειοψηφία των Συρίων στην Τουρκία προέρχεται από τη βόρεια ζώνη που προτάθηκε για επανεγκατάσταση, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης.

"Λέμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια τέτοια ασφαλή ζώνη έτσι ώστε εμείς, ως Τουρκία, να μπορούμε να χτίσουμε εκεί κωμοπόλεις αντί για τις πόλεις των σκηνών εδώ. Ας τους οδηγήσουμε στην ασφαλή ζώνη", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Δώστε μας υλικοτεχνική υποστήριξη και μπορούμε να κατασκευάσουμε κατοικίες σε απόσταση 30 χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τους προσφέρουμε ανθρωπιστικές συνθήκες διαβίωσης".

"Είτα θα συμβεί αυτό είτε θα πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες", δήλωσε ο Ερντογάν. "Είτε θα παράσχετε υποστήριξη, είτε λυπάμαι, αλλά δεν πρόκειται η Τουρκία να φέρει αυτό το βάρος μόνη της. Δεν μπορέσαμε να λάβουμε βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail