Και εις άλλα με υγεία στο ΕΛΙΑΜΕΠ: κουβάλησαν Ιταλό παρδαλομάλλη να μας πει να βάλουμε την Τουρκία στο παιχνίδι!

Freepen.gr - To Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Αμερικανικού Κολεγίου στην Ελλάδα και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο: συνέπειες για την περιφερειακή και Ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, όπου εκεί μεταξύ άλλων, ένας Ιταλός, ο Nicolo Sartori, με το βαρύγδουπο τίτλο Senior Fellow and Head of the Energy, Climate & Resources Programme, IAI, Rome ήρθε να μας πει ότι η Τουρκία αποτελεί θεμελιώδη παίκτη και μπορεί να διαμορφώσει την γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου στα ενεργειακά. 

Ο Sartori ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη να εμπλακεί με κάποιο τρόπο η Τουρκία στη συζήτηση για τα ενεργειακά, ενώ μας έκανε τη χάρη να αναφέρει ότι η Κύπρος με το Ισραήλ παραμένουν παίκτες - κλειδιά.

Και εις άλλα με υγεία!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail