Τα κίνητρα που θα δοθούν στα ακίνητα: Τα νέα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους ιδιοκτήτες

Στα ακίνητα «επενδύει» με ένα πακέτο μέτρων η κυβέρνηση  προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε κίνητρα για τις νέες οικοδομές και την ενεργειακή ή αισθητική αναβάθμιση κατοικιών. Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι θα μέτρα θα δώσουν νέα ώθηση στον κλάδο της κτηματαγοράς.

Από: tanea.gr

Τα μέτρα για τα ακίνητα

Έτσι, οι ελαφρύνσεις για τα ακίνητα είναι οι ακόλουθες:
  • Αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 24% στις μεταβιβάσεις νεόδμητων οικοδομών. Η αναστολή θα διαρκέσει 3 χρόνια (2020-2022)
  • Χορήγηση έκπτωσης φόρου εισοδήματος ίση με το 40% της δαπάνης για εργασίες που αφορούν ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υφιστάμενων ακινήτων.
  • Αναστολή του φόρου υπεραξίας, του φόρου δηλαδή επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Η αναστολή θα διαρκέσει τρία χρόνια (2020 – 2022) και ο φόρος θα επανεξεταστεί από μηδενική βάση το 2023.

Πώς είδε η αγορά τα μέτρα

Για την αναστολή του φόρου υπεραξίας των ακινήτων και η αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από βήματος της ΔΕΘ μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς.

«Το σχέδιο της ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των κτιρίων ως ΠΟΜΙΔΑ το είχαμε δώσει σε όλα τα κόμματα.

Πέρυσι, ο κ. Μητσαοτάκης, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το είχε εξαγγείλει. Εάν λάβει σάρκα και οστά αυτό το μέτρο θα αλλάξει η όψη των πόλεων συνολικά και η ζωή των πολιτών» σημείωσε ο κ. Παραδιάς και πρόσθεσε πως «περιμέναμε να ακούσουμε κάτι περισσότερο για το μέλλον των μειώσεων του ΕΝΦΙΑ».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.