Χριστιανή φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση με τούβλα έξω από εκκλησία στην Αλεξάνδρεια

Freepen.gr - Μια Αιγύπτια χριστιανή γυναίκα, η Μαρίνα Σάμι Ράγκεμπ, δέχθηκε επίθεση με ...τούβλα καθώς έφευγε από την εκκλησία, σύμφωνα με τοπικές ειδήσεις, που επικαλείται το ICC. Η 21χρονη φοιτήτρια ιατρικής στην Αλεξάνδρεια πάσχει από κάταγμα κρανίου και αιμορραγία. Δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον άγνωστο που της επιτέθηκε ή την κατάστασή της.

Αυτός ο τύπος συμβάντος, δυστυχώς, είναι κοινός τόπος στην Αίγυπτο. Οι χριστιανές γυναίκες δεν υποχρεώνονται θρησκευτικά να καλύψουν τα μαλλιά τους, αλλά είναι συνεχώς πιεσμένες να το κάνουν από τους μουσουλμάνους συνομηλίκους τους. Οι ακάλυπτες γυναίκες αποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων και παρενοχλήσεων. Αυτή η υποκείμενη απειλή επηρεάζει σημαντικά τη δυνατότητά τους να περπατούν ελεύθερα στην Αίγυπτο και να φορούν τα ρούχα της επιλογής τους.

Λέει μια γυναίκα, "Στην Αίγυπτο, υπάρχουν πολλές απειλές για την ασφάλεια στους δρόμους. Αλλά πάντα αποφεύγω το περπάτημα στις ριζοσπάστες μουσουλμανικές περιοχές ή προάστια, προτιμώ μόνο τους κύριους δρόμους".

"Πάντα φορώ μακριά ρούχα", εξήγησε άλλη χριστιανή γυναίκα. "Στους δρόμους, πάντα αποφεύγω να ασχολούμαι με τους εξτρεμιστές ή τους ριζοσπάστες μουσουλμάνους. Στο χώρο εργασίας μου, ασχολούμαι με πολλές μουσουλμανικές γυναίκες που φορούν hijab ... απλά φορέστε χαλαρά ρούχα και όλα θα είναι εντάξει".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail