Μια πολύ απλή δοκιμασία για όλους όσους είναι υπέρ των ανοικτών συνόρων

bhart9070 / pixabay
Μια μερίδα ανθρώπων, κατά την εκτίμησή μου, μειοψηφική τάσσεται υπέρ των ανοικτών συνόρων. Υποστηρίζει πως δε γίνεται να υπάρχει φράκτης στον Εβρο ούτε αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων. Αυτό όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση της Ιταλίας, δεν ισχύει.

Του Στρατή Μαζίδη

Μολόνοτι οι αποστάσεις και οι συνθήκες διαφέρουν, αποτελεί ωστόσο ένα ερώτημα γιατί όλοι αυτοί οι διασωθέντες πότε από σκάφη του ΝΑΤΟ, πότε από τη Frontex δεν επιστρέφονται στον τόπο αφετηρίας του ταξιδιού τους αλλά απεναντίας ολοκληρώνεται το παράνομο ταξίδι τους.

Λύσεις για σωστή φύλαξη δίχως ρίσκα και χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές υπάρχουν. Το κλειδί πάντως για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και αν έχουμε τη δυνατότητα, θα το αναλύσουμε προσεχώς.

Ωστόσο τίθεται ένα απλό ερώτημα για όσους είναι υπέρ των ανοικτών συνόρων. Οι ίδιοι όταν είναι σπίτι τους έχουν την πόρτα τους ανοικτή ή κλειστή και κλειδαμπαρωμένη; Κοιμούνται το βράδυ με τα πάντα ορθάνοικτα ώστε όποιος θέλει να μπει σαν κύριος από την πόρτα ή έχουν θωρακισμένες πόρτες και εξελιγμένες κλειδαριές; 

Η εικόνα δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά και η φιλοσοφία είναι ακριβώς η ίδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail