Και δεύτερη δημοσκόπηση με άνοιγμα ψαλίδας για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Διψήφια διαφορά και έξι κόμματα στη Βουλή

Freepen.gr - Και δεύτερη δημοσκόπηση μετά από εκείνη της Opinion Poll καταγράφει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα στην πρόθεση ψήφου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 
τη MARC για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Η έρευνα καταγράφει μια διαφορά της τάξης των 15,9 ποσοστιαίων μονάδων.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 41,8%
ΣΥΡΙΖΑ 25,9%
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,7%
ΚΚΕ 5,3%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%
ΜέΡΑ 25, 3,0%

Σύμφωνα με την έρευνα καταγράφεται μεγάλη κυβερνητική απήχηση με το 49% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Το 71% έχει θετική γνώμη για την κυβέρνηση, το 49% θεωρεί πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, το 80% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ το 42% υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες τους.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα στο ερώτημα «ποια φράση αποδίδει καλύτερα τη στάση σας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» το 43,4% απαντά «Υποστήριξη» και το 34,2% «Ανοχή» έναντι 11,8% που δηλώνει «Απογοήτευση» και 7,3% που δηλώνει «Θυμό».

Σε ό,τι αφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το 37,3% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική ή μάλλον θετική άποψη ενώ το 61,9% αρνητική ή μάλλον αρνητική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail