Σημείο-καμπή στη Συρία: Για πρώτη φορά η Δαμασκός χαρακτηρίζει τους Κούρδους ως «αποσχιστική τρομοκρατική πολιτοφυλακή»

Freepen.gr - Η κυβέρνηση της Συρίας έστειλε πρόσφατα μια επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την καταδίκη των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) κάνοντας λόγο για «αποσχιστική τρομοκρατική πολιτοφυλακή» που αποσταθεροποιεί τη χώρα.

Η επιστολή κατηγόρησε τις SDF ότι συνεργάζονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση, ενώ «διαπράττουν εγκλήματα για τον Διεθνή Συνασπισμό εναντίον του συριακού λαού», κατηγορώντας την οργάνωση για «απαγωγές, βασανιστήρια, δολοφονίες και εκτοπίσεις πολιτών».

Ωστόσο, απαντώντας στην επιστολή της κυβέρνησης, ο συμπρόεδρος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (πολιτικό σκέλος της SDF), Ιλχάμ Αχμέτ, δήλωσε στον Asharq Al-Awsat ότι οι κατηγορίες της Δαμασκού ήταν αβάσιμες και ψευδείς, προσθέτοντας ότι προσπαθούν να ευχαριστήσουν Τουρκία με αυτούς τους ισχυρισμούς.

"Αυτή η προσέγγιση δεν θα εξυπηρετήσει την πολιτική λύση και η ειρηνευτική διαδικασία - που απειλεί με πολέμους και μάχες για να επιβάλει τον έλεγχο ολόκληρης της συριακής επικράτειας, παρατείνει μόνο τη σύγκρουση", ανέφερε.

Ο Ahmed δήλωσε ότι το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο εργάζεται αμείλικτα για να ανοίξει εκ νέου τις συνομιλίες με τη Δαμασκό προκειμένου να επιτευχθεί πολιτική λύση.

Ο συμπρόεδρος της SDF ζήτησε επίσης από τη συριακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει την αυτόνομη διοίκηση στη βόρεια και ανατολική Συρία.

"Έχουμε επανειλημμένα υποδείξει με τις δηλώσεις μας και έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από τη συριακή κυβέρνηση να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική διαδικασία για να επιλύσει τη συριακή κρίση αναγνωρίζοντας την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας", δήλωσε ο συμπρόεδρος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail