Ο Δένδιας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πλήρη και συνεπή μιας ΕΠΙΖΗΜΙΑΣ Συμφωνίας για την Ελλάδα

Freepen.gr - Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2019 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως "επιζήμια". Υπενθυμίζουμε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου:

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Υπουργέ έρχομαι σε ένα άλλο θέμα που επίσης έθεσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης από τη συχνότητα του REAL FM, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει κάνει κωλοτούμπα, μάλιστα μίλησε για τεράστια κωλοτούμπα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Είπε ότι αποφεύγει πλέον η κυβέρνηση να μιλήσει για το θέμα. Εφαρμόζει πλήρως τη συμφωνία και κατ’ ουσίαν στην πράξη αποδέχεται ότι ήταν μια καλή συμφωνία.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα ευχόμουν ειλικρινώς να έχω τη δυνατότητα να κάνω κωλοτούμπες. Θα σήμαινε ότι έχω μια ευελιξία στη σπονδυλική στήλη την οποία έχω χάσει από χρόνια.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Εσείς δεν χρειάζεστε αυτό, γιατί ήσασταν από αυτούς τους πιο ήπιους στο θέμα και σας αρέσει ή δεν σας αρέσει που σας το λέω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι δεν είναι; Ή δεν είναι;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Είχα μια αντίληψη κατά των συγκεντρώσεων..

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Δεν ήταν η κυρίαρχη στο κόμμα σας αυτή.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Τι λέμε όμως; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό έχει μια σαφή τοποθέτηση. Είπε εάν κυρωθεί η συμφωνία, εμείς θα την εφαρμόσουμε διότι υπάρχει συνέχεια στο κράτος και δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να μπορεί να μην ακολουθήσει κάτι στο οποίο συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Και μια προδοτική συμφωνία την αφήνετε; Λάθος.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κοιτάξτε, να είμαστε τώρα ….

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Πόσοι συνάδελφοί σας ……

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Επιζήμια ναι, προδοτική …..

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Κύριε Υπουργέ, η λήθη δεν είναι καλό πράγμα και όταν αφορά πρόωρα πράγματα. Υπάρχουν δεκάδες στελέχη της Ν.Δ. που έκαναν αντιπολίτευση δυο τρία χρόνια σε ένα πολύ δύσκολο θέμα, όπως είναι αυτό, το ξέρετε πιο καλά από εμάς και λέγανε για προδοτική συμφωνία και στηρίξανε – και καλά έκαναν ως ένα βαθμό – ανθρώπους που βγήκανε στο πεζοδρόμιο.
Αυτό τώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι κάτι διαφορετικό.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν πρόκειται να αποδώσω τον τίτλο του προδότη στη χώρα εγώ σε κανέναν. Με εξαιρέσεις, για να είμαστε και ειλικρινείς. 

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2019, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τη Βουλγάρα ομόλογό του, Ekaterina Zaharieva στη Σόφια, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του:

Ως πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας στα Βαλκάνια, η Ελλάδα ήταν πάντα ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ. Ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται τα σχετικά κριτήρια και η αιρεσιμότητα που έχουν καθοριστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, και σχετικά με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών.

Να μας απαντήσει κάποιος πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση κι ένας υπουργός εξωτερικών να αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή μιας ΕΠΙΖΗΜΙΑΣ Συμφωνίας για τη χώρα τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail