Ούτε για τρίτο ρόλο στο «Γεννήθηκα χωρίς πλανήτη» της ΚΛΑΚ ΦΙΛΜΣ (ταινίες για όλη την οικογένεια)

I shouldn’t be up here. I should be back in school on the other side of the ocean, yet you all come to us young people for hope. How dare you? You have stolen my dreams and my childhood with your empty words, and yet, I’m one of the lucky ones. People are suffering. People are dying. Entire ecosystems are collapsing. We are in the beginning of a mass extinction, and all you can talk about is money and fairy tales of eternal economic growth. How dare you?”, είπε μεταξύ άλλων η Greta Thunberg.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωραίο ίσως σε πρώτο χρόνο να τη διαβάζεις. Αν την ακούσεις όμως;



Ένα παιδί στρεσαρισμένο ερμηνεύοντας ένα ρόλο που της ανέθεσαν να παίξει. Ακόμη και στο τέλος της παράστασής της δεν κατάφερε να χαρίσει ένα χαμόγελο στους παρισταμένους. Θα μπορούσε ίσως να παίξει ένα μικρό ρόλο σε έργο της θρυλικής ΚΛΑΚ ΦΙΛΜΣ (ταινίες για όλη την οικογένεια) με τον αγαπημένο Νίκο Ξανθόπουλο αλλά μέχρι εκεί.

Θα μπορούσε κάποιος να υπενθυμίσει στο παιδί ότι για να μιλήσει στον ΟΗΕ χρειάστηκε να μεταβεί με αεροπλάνο. Αυτό όμως καίει κηροζίνη η οποία παράγεται από το κακό πετρέλαιο που κάποιοι κακοί πετρελαιάδες βγάζουν με κίνδυνο να προκαλέσουν καταστροφή. Για να μιλήσει στο κοινό ήθελε μικρόφωνο. Αυτό με τη σειρά του χρειάζεται ρεύμα το οποίο προέρχεται από έναν κακό πυρηνικό αντιδραστήρα που αλίμονο αν συμβεί κάτι. Η μικρή Greta δεν πήγε στις ΗΠΑ ούτε κολυμπώντας ούτε με ιστιοφόρο και δε μίλησε κρατώντας ένα χωνί. Να τα λέμε κι αυτά.

Αν αυτό το παιδί δεν κακοποιείτο και δε βιάζετο ψυχολογικά, θα έπρεπε να είναι στο σχολείο του. Να το τελειώσει, να κάνει ό,τι είναι να κάνει και να ασχοληθεί με πραγματικά ακτιβιστικές δράσεις (πχ Sea Shephard) και την πολιτική ώστε ως μια μελλοντική Σουηδή πρωθυπουργός να έχει μεγαλύτερη ισχύ και περιθώρια για πράξεις πέρα από δραματικούς μονολόγους σε συνθήκες αφόρητης πίεσης προσπαθώντας ανεπιτυχώς να βγάλει λυγμούς.

Πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι αυτοί που χειραγωγούν ένα 16χρονο κορίτσι και τι να έχουν άραγε στο πίσω μέρος του μυαλού τους;


* και να διευκρινίσω κάτι, τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με τα προβλήματα που φέρεται με βάση δημοσιεύματα να αντιμετωπίζει το παιδί μιας και αυτά "ξαφνικά" βγήκαν στη δημοσιότητα μόλις άρχισε η κριτική στη δράση του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail