Γιατί απορρίπτεται μετά βδελυγμίας το "έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον βάζεις φυλακή, τον στέλνεις σπίτι του"

facebook.com/pg/kyriakosmitsotakis
Απορρίπτω μετά βδελυγμίας την άποψη (που αποδίδεται από πολλούς στον Κωνσταντίνο Καραμανλή) ότι "έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον βάζεις φυλακή, τον στέλνεις σπίτι του". Πρόκειται γιά μία βαθειά αντιδημοκρατική,ολιγαρχική και φαυλοκρατική αντίληψη. 

Στην ουσία πρόκειται για τη βάση της ανηθικοποίησης της πολιτικής ζωής. Οι πρωθυπουργοί σε μία κανονική δημοκρατία υπάγονται στο νόμο όπως όλοι οι άλλοι πολίτες και αν παρανομήσουν πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, άλλωστε, είναι ένα νομικό τερατούργημα, που πρέπει να καταργηθεί άμεσα, όπως και η βουλευτική ασυλία για ποινικά θέματα. 

Με αυτά το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης απέκτησε την αίσθηση της ατιμωρησίας, με αποτέλεσμα η διαφθορά να γίνει ο αυτονόητος κανόνας και η εντιμότητα η καταγέλαστη εξαίρεση. Και υπενθυμίζω ότι η διαφθορά δεν είναι μόνον ανήθικη, είναι και εθνικά επικίνδυνη διότι οι αξιωματούχοι λαμβάνουν τις αποφάσεις με γνώμονα το ιδιωτικό τους και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Μελέτης Μελετόπουλος
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.