«Σωτήρες», ερωτευμένοι με το θάνατο

Παρελαύνουν μαυροντυμένοι κρατώντας νεκροκεφαλές, φέρετρα και κλεψύδρες δείχνοντας άψογη σοβαρότητα. Μοιάζουν με νεκρική πομπή αυταρχικών ανθρώπων, πεπεισμένων πως μόνον αυτοί κατέχουν την αλήθεια, μαζί και την επιστήμη, την ηθική και τα παγκόσμια δεδομένα. Είναι τα μέλη της «περιβαλλοντικής» οργάνωσης „Extinction Rebellion“, που ιδρύθηκε μόλις ένα χρόνο πριν στο Λονδίνο, με το ιδιαίτερο γνώρισμα την απόλυτη σιγουριά των μελών της πως αν δεν δράσουν τώρα ενάντια στην «υφιστάμενη Τάξη Πραγμάτων» - αν χρειαστεί και εκτός νόμου - το τέλος της ανθρωπότητας και η κατάρρευση του κλίματος είναι αναπόφευκτα. Καταστροφή της «Μάνας Φύσης» ante portas! Over!


Το σκεφτικό τους χιλιαστικό, μονολιθικό και αποκαλυπτικό: «Κλιματική καταστροφή ίσον μαζική δολοφονία», μανιχαϊστικό: «Εμείς ενάντια στους διαφθαρμένους και ανίκανους θεσμούς» αλλά και αντιδημοκρατικό: «Η ουσία της πολιτικής είναι ο συμβιβασμός. Όμως η φύση δεν κάνει συμβιβασμούς»!

Δεν είναι όμως μόνο ο εξτρεμιστικός δυισμός που κάνει ιδιαίτερη την οργάνωση „Extinction Rebellion“, η οποία δεν μοιάζει καθόλου με τα σχολιαρούδια της Γκρέτα Τούνμπεργκ στις διαδηλώσεις „Friday for future“ (αν και συνεργάζεται μαζί της). Επιδιώκει πολύ περισσότερα από κάποιες ειρηνικές διαδηλώσεις, δημοσιότητα και επικοινωνιακούς θριάμβους. Έχει ξεκάθαρη ακτιβιστική τακτική («η χώρα πρέπει να παραλύσει») και σαφείς στόχους («παγκόσμια κινητοποίηση στις διαστάσεις του Β΄Π.Π. για τη σωτηρία του κλίματος» και «κοινωνικο-οικολογικός μετασχηματισμός του συστήματος σε μια μεταβιομηχανική εποχή» με «αριστερό πρόσημο»). «Επίθεση» λοιπόν στο όνομα του κλίματος ενάντια στο «παραδοσιακό σύστημα» που κατ΄ αρχάς πρέπει να παραλύσει με καταλήψεις δρόμων, αεροδρομίων, γεφυρών, μέσων ενημέρωσης και στοχευμένες ενέργειες ενάντια σε εταιρείες και πολυεθνικές που «πολεμούν τον πλανήτη, τον πληθυσμό και το μέλλον μας».

Είναι σαφές ότι γύρω από την «κλιματική πολιτική» θα δοθεί στις επόμενες 2-3 δεκαετίες η «μητέρα όλων των μαχών», σε όλα τα επίπεδα. Ήδη χθες η κ. Μέρκελ μίλησε για «το καθήκον της ανθρωπότητας» να σωθεί το κλίμα, ενώ σε πρώτη φάση η Γερμανία ετοιμάζει ήδη επενδυτικά «ευρωομόλογα για το κλίμα» ύψους 50 δισεκατομμυρίων €. Η «ανίερη συμμαχία» πάντως έχει ήδη σφυρηλατηθεί, καθώς πίσω από τους αυτόκλητους «σωτήρες» του κλίματος και τα νεανικά «κινήματα», όπως „Friday for future“, άρχισαν ήδη να διαφαίνονται καθοδηγητές, ιδρύματα, κερδοσκόποι, ωφελημένοι, ακροαριστεροί ιδεολόγοι, οικονομικές ελίτ και χρηματοδότες (Climate Emergency Fund).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail