Κοινωνική δικαιοσύνη αλά Γκρέκα: Αν αγόρασες σπίτι προ κρίσης


AJEL / pixabay
- Αγόρασες σπίτι προ κρίσης με δικά σου χρήματα. Την πάτησες. Η αποτίμηση του ακινήτου σου ακολούθησε την ισχυρή πτώση τιμών των ακινήτων επί 9 χρόνια.

- Υπήρξες νουνεχής και μετρημένος. Σκέφτηκες ότι το εισόδημα σου δεν επαρκεί για να εξυπηρετείς στεγαστικό δάνειο και επέλεξες να είσαι ενοικιαστής κατοικίας. Την πάτησες. Έχασες την ευκαιρία να αποκτήσεις σπίτι με τα λεφτά των άλλων. Αν μάλιστα δεν έχεις να πληρώνεις το ενοίκιο, υφίστασαι έξωση. Ουδείς πονόψυχος θα πληρώσει το ενοίκιο σου. Το πολύ να σου δώσουν 2-3 κατοστάρικα το χρόνο ως επιδότηση ενοικίου.

- Πήρες στεγαστικό δάνειο προ κρίσης. Επειδή τα οικονομικά δεδομένα μεταβλήθηκαν και το εισόδημα σου μειώθηκε, έπαψες να εξυπηρετείς το δάνειο σου. Κανένα πρόβλημα. Για 8 χρόνια και μέχρι πρόσφατα σε προστάτευε ο κατσελονόμος. Από την 1η Ιουλίου μπορείς να υποβάλλεις αίτηση στη πλατφόρμα προστασίας 1ης κατοικίας. Σου μειώνουν το επιτόκιο από 5% σε 2%. Σου επεκτείνουν το χρόνο αποπληρωμής του δανείου στα 30 χρόνια από τα 13 που απέμεναν. Και η αποθέωση της στοργής και της πονοψυχιάς. Οι φορολογούμενοι, εκείνοι που πληρώνουν ενοίκιο ή αγόρασαν με δικά τους χρήματα σπίτι, θα σου καλύπτουν το 50% της μηνιαίας δόσης σου προς τις τράπεζες. Οι στοργικές φτερούγες του κράτους είναι ανοικτές για σένα και δεν επιτρέπουν να μείνεις ... άστεγος.

Ας πάψουν να κλαίγονται οι παντοειδείς αριστεροί ότι ο σοσιαλισμός παντού απέτυχε, επειδή δεν εφαρμόστηκε σωστά. Αν αυτό δεν είναι επιτυχημένη εφαρμογή του, τότε ποιά είναι;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail