Η Τεχεράνη προειδοποιεί με ολοκληρωτικό πόλεμο σε περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράν

Freepen.gr - Η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Τεχεράνη για την ενορχήστρωση της επίθεσης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco την περασμένη εβδομάδα, η οποία οδήγησε στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο ισχυρίστηκε αργότερα ότι ήταν «μια πράξη πολέμου» από το Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε στο CNN την Πέμπτη ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα ανεχτεί επίθεση κατά της χώρας και θα απαντήσει με "πόλεμο".

"Δηλώνω πολύ σοβαρά ότι δε θέλουμε πόλεμο, δεν επιθυμούμε να πάμε σε στρατιωτική αντιπαράθεση ... Αλλά δε θα κλείσουμε τα μάτια για να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας", τόνισε ο Ζαρίφ ο οποίος κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι παρακάμπτουν την υποχρέωσή τους να εκδίδουν θεωρήσεις για τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών από το Ιράν.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail