Πόσο ρατσιστικό είναι πρώτα από όλα να ταυτίζεις την οικονομική μετανάστευση με την προσφυγιά;

skeeze / pixabay
Όταν σε μια χώρα οι κάτοικοι αποφασίζουν γιατί έτσι ξύπνησαν ένα πρωί να σταματήσουν να κάνουν παιδιά τότε η οικονομική μετανάστευση είναι λύση αλλά και πάλι πρέπει να γίνεται με σχεδιασμό. Όταν όμως οι γηγενείς λαοί εξοντώνονται οικονομικά, τα παιδιά τους θεωρούνται τεκμήρια και εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστεύουν στο εξωτερικό και λένε οι ίδιοι που εφαρμόζουν τα οικονομικά μέτρα που εξοντώνουν τους γηγενείς ότι η λύση είναι η προσθήκη άλλων πληθυσμών και όχι το τέλος των συγκεκριμένων πολιτικών, δε θέλουν την σταδιακή εξαφάνιση των γηγενών;

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Άλλωστε οι κυριότεροι πολυπολιτισμικοί παράδεισοι που ονειρεύονται, όπως οι ΗΠΑ, χτίστηκαν πάνω στην εξόντωση των ιθαγενών. Πόσο ρατσιστικό είναι πρώτα από όλα να ταυτίζεις την οικονομική μετανάστευση με την προσφυγιά; Να διαγράφεις τις γενοκτονίες, την κατοχή, την καταπίεση, το δικαίωμα των προσφύγων να ζήσουν σε ελεύθερες πατρίδες και δεύτερον πόσο ρατσιστικό είναι να θεωρείς ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι δικά σου υποκατάστατα που θα σου λύσουν το πρόβλημα;

Να θεωρείς δηλαδή ότι οι οικονομικοί μετανάστες δεν έχουν γλώσσα, πατρίδα, εθνικότητα και δε θέλουν να γυρίσουν όταν μαζέψουν αρκετά λεφτά. Φυσικά και υπήρξαν και Έλληνες παράνομοι οικονομικοί μετανάστες. Καμία χώρα δεν είχε υποχρέωση να τους δεχτεί. Όταν ψηφίζεις στην ελεύθερη χώρα σου, είναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πράγματα. Ανάγκη διεθνούς προστασίας έχεις όταν δεν είσαι ασφαλής στη χώρα σου όχι όταν είσαι φτωχός.

Η καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων από αυτούς που εξισώνουν πρόσφυγες και παράνομους οικονομικούς μετανάστες είναι αηδιαστική.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.